torsdag 14 februari 2019

Gröna väggar utomhus

Gröna väggar skapar mer liv och gör städerna grönare. Gröna fasader har med de senaste årens stora fokus på hållbarhet och CO neutralitet inom byggbranschen.


När man talar om " gröna väggar " är det egentligen ett vertikalt odlingssystem man refererar till. De går att bygga både för bruk inomhus och utomhus.


Flera system att köpa på marknaden och växtvalet varierar beroende av vilken effekt man är ute efter eller vilka förutsättningar man har. Den gröna väggen blev i illustrationerna ett signum för ett djärvt nytänkande, en symbol för miljömedvetenhet och inte minst ett sätt att göra hårda trånga urbana rum mjuka. Det gick faktiskt så långt att jag började utarbeta ett index för att mäta ett projekts prestige genom att räkna antalet gröna väggar i illustrationerna!


Tanken med de gröna väggarna är dels att lyfta upplevelsen av hemmet, dels att förbättra miljön. Växtväggar skapar ett känslomässigt lugn. Inomhus dämpar de ljudnivån, bidrar till bättre luft och utgör också en vacker vägg att dela av en öppen planlösning med.


Gröna väggar utomhus

Utomhus tar de hand om dagvattnet och skyddar fasaden, säger arkitekt Calle Posse vid Posse Arkitektur. På vår hemsida hittar du en mängd bilder och inspiration till dina nya gröna växtväggar. Vi har allt från modeller med integrerat akvarium, till mindre rumsavdelare eller en större installation med växter som passar på väggen utomhus.


Om du vill anknyta till naturen måste det gröna provet dessutom vara ganska mörkt. Om du väljer ett prov med för lite gult i så kan huset lätt uppfattas som blågrönt. Fokus i denna studie ligger på levande väggar utomhus, det vill säga gröna.


För dig som har gröna fingrar eller som bara gillar att påta i trädgårdslandet finns till exempel vackra träskyltar, planteringslådor, slanghållare, växtstöd och trälådor för odling. Vill du skapa en riktigt mysig hörna på balkongen eller uteplatsen, har vi även snygga metallbord som är både lättplacerade och dekorativa. Växter utomhus Utomhusväxterna ramar in trädgården och uteplatsen. Plantera i din rabatt eller sätt i en utekruka eller en pallkrage.


Välj växter efter säsong och skapa gröna rum med utomhusväxter och dekorera med härliga färger från blommande uteväxter. Barnen på en skola i London kunde inte vara utomhus på rasterna på grund av dålig luft – då startade föräldrarna en superinsamling som ledde till den ” gröna väggen ” som ska förbättra luften på skolan.


Svalt gröna nyanser med mycket svärta är lika trendig som hållbart i inredning. Gröna nyanser, inspirerade av naturen verkar avstressande och skänker sinnesro.


Snyggt och sobert till alla nyanser av grått, naturligt trä och inredningsdetaljer i gult, terracotta, brunt, rosa och vinrött. PPLARÖ Väggpanel, utomhus, brun brunlaserad. Det nyaste tillskottet bland gröna väggar är så kallade levande väggar där.


För extra hållbarhet, och för att du ska kunna glädja dig åt träets naturliga uttryck, har möbeln förbehandlats med flera lager av halvtransparent trälasyr. Köp Väggdekor i hög kvalitet hos Chilli till bra pris – Köp från endast kr. Trygg E-handel med 3dagars öppet köp.


Snygga krukor utomhus lyfter din trädgård. Att investera i trevliga kärl för odling kommer att göra mycket för helhetsintrycket av din trädgård eller balkong.


Välj till exempel krukor i en enhetlig stil för att skapa harmoni. Vi har allt du behöver för att förvandla ditt hem till en oas av grönt oavsett hur mycket utrymme du har att leka med. Kolla vår uppfriskande växtplats med utomhuskrukor att stoppa ned dem i — samt växtstöd och ställningar för att hjälpa dem att växa. Sveriges första offentliga gröna väggar utomhus, på Sundstorget i Helsingborg.


Gröna väggar utomhus

Färg för alla väggar. Förnya hemmet snabbt och enkelt! Vi har högkvalitativa färger för alla hemmets väggar. Våra väggfärger är vattenburna och har god täckförmåga.


Ge ditt hem en riktigt elegant makeover – med Nyans full matt edition och väggfärg Nyans. Låt våra utomhusdekorationer lysa upp årets mörkaste tid! Här hittar du allt från fina renar, kransar, siluetter till dekorativa kvistar och mycket mycket mer!


Gröna väggar utomhus

LADY Minerals kalkfärg tar naturen på allvar och resultatet blir matt, mjukt och varmt. Kulörerna vi valt är fina, trygga och välbekanta nyanser som är vackra på väggar. Ytan är tidsenligt matt och lägger grunden för ett rått, industriellt och tidlöst uttryck.


En perfekt kuliss för design och hantverk i keramik och härliga träslag. Vägglampor Utomhus till bra priser. Snabb leverans Härlig kundtjänst dagars öppet köp Låg frakt! Att ha girlanger utomhus bidrar till julstämning även utomhus, de kan användas såväl i trädgården som på balkongen.


Många väljer en tunn girlang med LED-ljus att vira runt balkongräcket, vi har modeller i olika längder för att det ska finnas en passande variant för alla. Utomhusbelysning är ett måste för dig som vill kunna njuta av din trädgård och ditt hem även när mörkret har lagt sig. Med rätt kombination av utebelysning lyser du upp ditt hus och kan skapa fantastiska effekter som både du själv och grannarna kan njuta av.


Passa på att förläng husets rum ut till trädgården med snygg utomhusbelysning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.