torsdag 14 februari 2019

Greta magnusson grossman lampa pris

Stort utbud av lampor. Markslöjd till kampanjpriser. Handla tryggt på Chilli. Styr eluttag, lampor etc. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar.


Greta Magnusson Grossman lyser med sin frånvaro i den svenska designhistorien, men är väl värd den uppmärksamhet hon nu äntligen får.

Inte bara för att hon hade modet att bli snickarlärling i tjugotalets Helsingborg, en tid då kvinnliga designer förväntades ägna sig åt textilier, om de över huvud taget lyckats ta sig in på någon konstskola. Grossman började som snickarlärling i Helsingborg vid Kärnans möbeltillverkningsfirma och genomgick också Högre Konstindustriella skolan i Stockholm. Ett tag var hon anställd på AB Harald Westerberg på Kungsgatan i Stockholm.


Grashopper är en lampa som är designad av den svenska formgivaren och tillverkades första gången. Med montering avses alla möbler som inte ska tak- eller väggmonteras (vi monterar t.ex. inte ihop dina String-komponenter eller fäster din PH-lampa i taket) eller behöver specifikt yrkeskunnande så som elinstallationer. Tjänsten erbjuds i Stockholm, Göteborg och Malmö med omnejd. Svartackerad metall.


Stämplad invändigt G-BERGBOM MAX 25W.

Bas i pulverlackerad stål. Lampan är känd för sitt lätt bakåtlutade stativ som ger intrycket av att lampan är i rörelse. Strömbrytare på skärm. Märkt med modellnummer G-3 Bergbom.


Trots en karriär på över år är Greta Magnusson - Grossman relativt okänd i hemlandet Sverige. Förutom att sälja andras design formgav hon själv både lampor och möbler, samt ritade hus. Togs bort år sedan - Till försäljning i dagar. Grasshopper, som på senare år börjat dyka upp på kvalitetsauktioner.


Hög mäktig inredningspjäs, cm. PRIS: 8kr - JORDGLOB med belysning och förstoringsglas på axeln, plastfot. Fint skick, fullt fungerande! Choose from authentic Greta Magnusson-Grossman floor lamps for sale on 1stDibs.


Explore all lighting created by Greta Magnusson-Grossman. Trefotsstativet i stålrör är lutat bakåt medan den utdragna, koniska aluminiumskärmen är fäst på en rörlig arm.


Gräshoppa golvlampa från Gubi. Det lutande stativet är tillverkat av stålrouml;r, skauml;rmen i aluminium och lampan auml;r pulverlackerad. Visar alla resultat Rea!


Hennes lampserie Cobra fick sitt namn från formen på den ovala skärmen som påminner om en kobras hals.

Greta var en svensk formgivare bosatt i Los Angeles. Golvlampan har ett något bakåtlutat stativ med tre ben som för tankarna till just en gräshoppa, vilket också gett upphov till det välpassande namnet. Located in Barcelona, Barcelona. In original condition, with minor wear consistent with age and use, preserving a beautiful patina.


Jag hör till dem som är glad över det. Grossman var väldigt inspirerad av modernismen och speciellt Walter Gropius och Mies van der Rohe. Grossman influerades starkt av den europeiska modernismen, som importerats från USA av inflytelserika arkitekter som Walter Gropius (Bauhausgrundaren) och Ludwig Mies van der Rohe.


Designikon: Greta Grossman, vår okända superstjärna återupptäcks Trots att hon var ett stort namn i USAs arkitekturvärl är Grossman i Sverige mest känd för sina lampor – det är dags att ändra på det. GRETA MAGNUSSON GROSSMAN, soffbor Glenn of California ca.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.