torsdag 16 januari 2020

Sänka innertak stålreglar

Handla på online Byggmax. Om ditt tak är snett, sprucket eller ojämnt kan den enklaste lösningen vara att sänka taket. Du får samtidigt ett utmärkt tillfälle att fälla in spotlights eller dra elkablar i taket utan att de syns. Att tänka på innan du monterar stålreglar Stålreglarna bildar skelettet som bär dina väggar.


De viktigaste stålreglarna när man sätter upp en skiljevägg är U-skenorna till golvet och taket, C-skenorna till sidorna och de vertikala reglarna på mitten. Hur mycket taket behöver sänkas beror på vilken typ av spotlighter du väljer, läs noga på beskrivningen och fuska inte med måtten, de är fastställda med tanke på brandsäkerheten.


Det vanligaste är att taket behöver sänkas ungefär 8-centimeter. Skall sänka innertaket för att dölja diverse ledningar samt sätta in downlights. Pga av spottarna blir totala sänkningen troligen 1mm inkl.


Vad tror ni om att använda mm stålregel med ccoch 9mm gipsskivor? Innervägg med stålregel - eller mm med OSB. Vattenrörgenomföring i 45mm djup regelstomme? Hur regla för sänkning av innertak?


Exemplet här bygger på en konstruktion på stålreglar som fästs i väggarna. Sänka innertak stålreglar.


Innertak utan synliga skarvar, direktmontage på stålreglar - Konstruktionsprincip och material, se här. Byggmax instruktionsvideo där vi visar hur du på bästa sätt bygger innertak med gipsskivor.


Ett nytt innertak lyfter intrycket av ett rum - vi visar hur du l. Bestäm dig först för hur. Innertak med fribärande på stålprofiler – Konstruktionsprincip och material, se här. Att byta innertak ger hemmet ett lyft! Renovering av innertak.


Men kanske betyder “nytt” innertak inte helt nytt innertak, utan endast renovering av innertak. Det kan vara ett innertak av träpanel som bara behöver målas. Eller så kan det vara ett putsat tak, där det endast är några hål som ska täppas igen. De är allihop reparationer som du enkelt själv kan utföra.


Sänka innertak stålreglar

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda! Alltid låga priser hos Byggmax. Spana in våra superpriser!


Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Ett rum är inte fulländat förrän ljuset är rätt. Om ett tak ska sänkas finns det möjlighet att montera in downlight.


Sänka innertak stålreglar

De kan ge både punktbelysning och bra stämning i rummet. Det finns flera skäl till varför man vill sänka ett innertak. Få ett mer harmoniskt rum och dölj rör, kablar och sprickor i taket. Till toppen Gör det själv.


Gyproc vet jag har rek 4på glespanel, men att man kan gå upp på 6för längsgående om man har snäll miljö och längsgående reglar. Dessutom torde väl urtag för spot knappst. Byggdel: – Innertak — Glespanel som underlag för beklädnad.


På bilderna monteras stålreglar på undersida takstomme av korrugerad stålplåt. Om du redan har ett innertak av trä, men vill byta ut det, bör du ta bort det gamla först. Har du ett putsat innertak ska du regla upp en stomme, som skruvas fast i takbjälkarna, innan du börjar sätta upp innertaket.


Sänka innertak stålreglar

Förutsättnigen är att arbetet utförs med trä- eller stålreglar och med. Mot stålreglar används skruv. Skruvmontering av gipsskiva.


Du bör använda skruv som är avsedd för de olika skivtyperna samt för stål- eller trästomme. Använd skruvdragare som försänker skruvarna 5–mm. Kartongen får ej skadas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.