måndag 11 februari 2019

Grästrimmer test eldriven

Välkommen in till hela familjens varuhus. Glöm inte att även besöka vårt café under ditt besök i våra varuhus. Vi erbjuder tillförlitliga kraftfulla grästrimmers och gräsröjare för bästa resultat. En riktig maskinaffär på nätet!


Delbetala i upp till månader. Magasinet Gör Det Själv har testat sju batteridrivna grästrimmers.

Bäst i test blev Husqvarna 115IL, som enligt testarna är i en klass för sig. Den startar mjukt, jobbar tyst och var ett nöje att använda.


Den är något tung, men det vägs upp av att den är välbalanserad. En elektrisk grästrimmer passar dig som har en lite mindre trädgård och som inte vill vara beroende av bensin eller ett batteri som ska laddas. Här tittar vi närmare på tre populära eldrivna grästrimmers från Bosch, Makita och Stiga. Varje trädgård har sina skrymslen och vrår där gräsklipparen inte kommer åt.


Husqvarna 115iL blir bäst i test eftersom det är en stark grästrimmer som klarar nästan allt vi ställer den inför. Den trimmar tjocka, täta grästuvor utan problem, likaså ogräs såsom brännässlor och hallonsnår.

Enda gången trimmern knorrar lite är när det mycket tätbevuxna gräset också är fuktigt. Eldriven grästrimmer.


En eldriven trimmer är kopplad till ett eluttag och passar därmed bäst till mindre gräsytor och trädgårdar. Grästrimmern är utrustad med en kraftig motor och kör på så länge du har den inkopplad.


Vi rekommenderar Makita DLM431Z till bäst i test av de eldrivna gräsklipparna. Den är mycket effektiv och klarar av att klippa stora ytor av gräsmattan trots att den bara kan köra i minuter på en laddning. Test av åtta grästrimmers. När du har parkerat gräsklipparen och pustar ut med en fika, så ser du ändå ett par tuvor och tottar som inte har klippts – längs husväggen, runt några trä vid kökslandet och trädgårdsgången.


Oavsett hur bra gräsklippare du än har, kan den aldrig klippa helt nära kanten för att få bort allt gräs. En grästrimmer är det perfekta redskapet för att eliminera gräs som envist etsat sig fast runt kantstenen, som hjälper dig hålla gräsmattan snygg och omhändertagen. Vi har testat häcksaxar.


Häcksaxarna har testats utomhus i villaträdgårdar på olika typer av häckar. De har dels använts var för sig under långa perioder, dels jämförts sida vid sida. Den typen av häcksorter som varit vanligast förekommande är thuja, hagtorn och liguster.


En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda! Passar dig som är ute efter en flexibel och lätthanterad grästrimmer.


Under två dagar har maskinerna testats i en medelstor familjeträdgård där vi trimmat gräsmattornas kanter, runt buskar, kring staket och på ytor där gräsklippare inte kommer åt.

Grästrimmern har precis allt som man kan önska sig av vad den batteridriven grästrimmer ska erbjuda d. Flera av dem är effektiva och enkla att använda. Vi testar grästrimmers på olika gräskanter, mot staket och murar samt i högt och kraftigt gräs. Fördelar och nackdelar med en grästrimmer på el – med sladd.


Tidigare var elektriska grästrimmers de vanligaste men det har i dag svängt till förmån för batteridrivna. De billigaste maskinerna är i regel sladdrivna, och har du en liten trädgård med små ytor räcker en eldriven trimmer alldeles utmärkt.


När det gäller att ta sig an ordentligt svåra partier är en bensindriven grästrimmer svårslagen. Den orkar helt enkelt mycket mer än en eldriven. Svår, kuperad terräng blir ren och fin på ett kick med STIHL FS 89. Dessutom har denna grästrimmer bäst i test en medföljande slyklinga, för extra tuffa jobb i exempelvis vägkanten.


En eldriven grästrimmer med sladd har däremot fördelen med att du kan använda grästrimmern oavbrutet. Man får väga fördelarna med vardera, och primärt utgå ifrån om den batteridrivna varianten man tänkt köpa klarar av att trimma hela ytan på en laddning. Men alla som använder grästrimmers med batteridrift vet också att de inte håller i gång särskilt länge. En av fördelarna med en batteridriven trimmer framför eldriven är att du slipper förlängningssladden.


Du kan enkelt använda din grästrimmer vart du vill utan att behöva tänka på vart närmsta eluttag finns. Ett tips för batteridrivna grästrimmers är att du väljer en med kort uppladdningstid och tillräckligt låg klipptid.


Maskinen är lättstartad men väger något mer än en eldriven grästrimmer då ett batteri är monterat på grästrimmern. Med en batteridriven grästrimmer så är din arbetstid begränsa efter batteriets laddning.


Skulle du ha användning för båda dessa modeller av grästrimmers så kan du köpa en hybridtrimmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.