torsdag 7 juni 2018

Flugfälla gör själv

Du vet väl att vi också har mängder av reservdelar. Det är bra för dig och bra för miljön. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar. Ska du ut och resa?


Köp Flugfälla hos Conrad. Gör din egna flugfälla Med djurgård och sommar så kommer väldigt mycket flugor! Jag ramlade över denna lilla filmsnutt som beskriver hur hon använt burkar och pantflaskor för att göra egna flugfällor. Venus flugfälla växer bäst i fuktig, sur jord i full sol.


De kan överleva i delvis skugga, men behöver minst timmars solljus under våren och sommaren. För att de ska frodas behöver de timmars direkt solljus per dag.


Flugor på maten, flugor i taket, flugspillning i fönster. Många stör sig på flugorna som invaderar våra hem under sommaren. Det blir inte bättre av att flugor är den vanligaste orsaken till matförgiftningar på våra uteserveringar. Gör en flugfälla genom att blanda matskedar vinäger, matsked saft (eller sirap) och några droppar diskmedel.


Flugfälla gör själv

Bygg en flugfälla med saker som du redan har hemma! För då flyger flugorna dit och gör jobbet själva. Allt du behöver göra är att fylla genomskinliga plastpåsar till ¾ med vatten och knyta ihop dem så att de inte läcker.


Flugfälla gör själv

Placera dem utomhus nära fönster och dörrar. Hemligheten bakom detta naturliga knep är att vattnet inuti påsarna bryter solljuset som ett prisma.


Orkar du inte vänta på att en fluga ska fångas kan du faktiskt utlösa en köttätande blomma själv. En droppe vatten som du försiktigt släpper mitt i växtens ”gap” kan med lite tur utlösa fällan så att den slår igen. Men det fungerar inte allti du måste utlösa två av växtens hår samtidigt. Den här artikeln förklarar hur du kan göra en häst flugfälla själv.


Gör så här: Häll två delar vinäger eller ättika, en del honung eller saft och några. När jag ska mata min venus flugfälla med t. Att använda bivaxdukar i stället för plastfolie är ett mer hållbart sätt att förvara mat på och att göra dem själv är både billigt och lätt.


Delbetala i upp till månader. Många barn fascineras av denna växt, mycket på grund av sitt utseende men också för sättet som den ger sig själv näring. Den fångar på så vis in bytet, vilket löses upp över några dagar.


Traditionell och effektiv flugfälla baserad på naturliga ingredienser. Säker att använda i alla rum inomhus. Unik limfälla för fångst av flugor och andra insekter inomhus. Diskret fälla där inga insekter syns.


Flugfälla gör själv

Fällan ska placeras i fönster och ger då en trivsam miljö utan irriterande flugor. Attraherar flugor effektivt timmar om dygnet. En akut duvplåga kan mildras genom att man fångar och avlivar djuren. Det kan i vissa fall göras genom helt enkelt fånga dem på natten på de ställen där de sitter och sover.


Man kan även sätta ut speciella fällor. Detta görs av vissa desinfektionsföretag, men det kan självklart även göras av boende med nödvändigt intresse för fallet. Att tapetsera kan verka svårt, men är inte ett omöjligt jobb för den händige gör -det-självaren.


Vi pratade med Patrik Sundman vid Magenta Måleri och målarmästaren Ulf Larsson i Vislanda, som berättade vad som är viktigt att tänka på när du tapetserar och hur du gör det själv, steg för steg. En detalj som gör stor skillna och som du dessutom kan bygga själv, är sänggaveln.


Här kommer nytänkande gavlar som du kan hämta inspiration ifrån. Sveriges enda gör det själv -magasin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.