fredag 26 augusti 2016

Bygga bord av plank

Vårt mål är att du ska inreda ditt hem med bord som både är användbara och lyfter rummet. Möbler, belysning och gardiner. Köp Cancerfondens armband hos oss. Intäkterna går till Rosa Bandet.


Stort utbud av inredning! Vi har bord och världens bästa varumärken till rätt pris.

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda! Fri frakt, snabb leverans - köp nu! Nordic Nest - Vårt unika sortiment består av tusentals noga utvalda inredningsartiklar.


Innan du sågar till de fyra benen och fäster dem under bordet ska du kolla om någon sida är ful och ska vändas inåt. Benen konstrueras som bockar med en vågrät del underbordet och två ben. Längst ner sätter vi en tvärregel som stöd.


Sedan är det bara att mäta ut hur brett du vill att bordet skalla vara (vårat är ca meter brett) och sedan såga ut en planka som är lika lång som bordet är brett att sätta på tvären.

Skruva sedan en skruv i varje planka (och se till att skruven är lagom lång så att den inte går igenom). Plank 500:-Bets 40:-Underrede 120.


Vi har letat överallt efter ett bord så nu bygger vi nog ett själva. Jag tog med en tunnare planka att ha som "band" under bordsskivan, som höll ihop alla bordsplank. Till att ge bordet ett slitet uttryck: kedja, hammare, småsten. Så gör du: Börja med att bestämma bordets storlek.


Vi har gjort bordet 1centimeter långt och centimeter brett. Dra ett streck på plankorna och såga till i rätt storlek. Nu är det dags att bestämma hur slitet bordet ska vara och det är helt en smaksak.


Slå först ihop benen med varandra och markera ut en rak linje både upptill och nertill på benen. Använd cirkelsågen eller en fogsvans för att såga längs markeringen. Detta gör att bordet kommer att stå stabilt och att bordsskivan kommer att ligga an på benen.


Målning av planket 9. Värt att tänka på för grindar till plank 10. Bygglov för plank 11. Relaterade artiklar till bygga plank. Dubbelsidigt plank.


Ett dubbelsidigt plank tillverkat av liggande brädor ser likadant ut på båda sidor.

Det är bra när till exempel två grannar bygger tillsammans. Som vindskydd är det här planket bättre än ett plank som är helt tätt.


Bord i olika storlekar, för olika syften och olika miljöer. Bordet har en skiva av rejäla okantande plank och har måtten 170xcm. Allting är betsat med oljebets. Du behöver inte bygglov för att med mur eller plank anordna en skyddad uteplats inom meter från ett en- eller tvåbostadshus.


Muren eller planket får inte vara högre än meter. Om uteplatsen, planket eller muren placeras närmare tomtgränsen än meter krävs medgivande från berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt. Njae, det finns ju massor med bord därute som i och för sig rör sig kanske men ändå inte blir konvexa eller konkava, trots att de består av "hoplimmade plankor".


Ett högt plank kan se tråkigt ut om det är långt. Bryt av med plank i olika höjder, en port eller en spaljédel. Ett traditionellt plank tillverkas av stående ytterpanelbrädor med en finsågad sida x 1– 145.


I stället för stolpe i hörnet placeras två stolpar på 5avstånd från hörnet. Ett alltför högt plank kan kännas tungt. Så här bygger du ett plank: 1. Stolpfästerna kan slås ner i mark med en slägga.


En slagklots finns att köpa som tillbehör, men det går att använda en klots från stolpvirket. Känn efter i mark med ett spett så inga stora stenar är i vägen. I så fall bör stolpavstånden justeras.


Staket, plank och spaljéer finns på många ställen såväl i stad som på land. De är ofta markanta inslag i miljön, och deras utformning har stor betydelse för stads- och landskapsbilden. En god beständighet för konstruktioner utomhus förutsätter samverkan mellan material, ytbehandling och konstruktivt träskydd. Plan- och byggförordningen.


Det finns dock vissa undantag. I pergolan står lekstugan och odlingslådorna i ett "rum", en solsäng i ett annat och två sittplatser i det tredje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.