torsdag 10 december 2020

Trasig halogenlampa

Trasig halogenlampa

Stort utbud av halogenlampor. Snabba leveranser och låga priser! Låga priser och snabba leveranser! Delbetala i upp till månader.


EU-kommissionen har beslutat att fasa ut halogenlamporna från första september i år, de drar i dag fem gånger mer energi än en likvärdig Led-lampa. Det ska dock inte vara några större svårigheter att byta lampan själv, om du är lite händig. Har du en trasig halogenlampa som du vill byta ut? Då är Osram Original perfekt.


Här får du en erkänd kvalitetslampa till din bil. Det är också bra att ha i garaget som reservlampa. Glödlampan används av många biltillverkare, och för prestanda kan du få den bästa originallampan på marknaden.


Trasig halogenlampa

Vad gör lampan så bra? Behöver du byta en trasig halogenlampa i hemmet eller kanske på bilen? Se då till så att du inte kommer åt glaset på lampan.


Fett från fingrarna fastnar på lampan och bränner sedan fast när lampan tänds. Kort och gått förlorar lampan sin effekt och du måste byta den på nytt.


Ett enkelt sätt att undvika fett på lampan är att använda ett par tunna handskar när man gör sitt. Ytterkolven på lampan var trasig med ett öppet hål.


På insidan av ytterkolven och på halogenlampan fanns sot och en smälta av något slag, eventuellt från lampskärmen. Samma typ av smälta fanns på övre delen av bordslampan. Hjälp - hur byter jag lampa! Skrivet av: Anna m David - i mörker!


Tja, kan ju låta hur enkelt som helst att byta lampa. Men för mig är just denna en hel vetenskap, och jag kan bara inte komma på hur jag ska göra? Vi vill gärna att du hittar exakt den lampa du letar efter och erbjuder därför ett brett sortiment.


Titta runt bland våra halogenlampor så kommer du att upptäcka att det finns många valmöjligheter: de som passar till små spotlights, de som är glödlampsformade eller päronformade, klassiska reflektorlampor och mycket mer. Välj mellan klart vitt ljus och mjukt varmt ljus, allt efter.


Hej, En takspotlight i badrummet har pajjat och måste bytas, dock har jag tummen mitt i handen när det gäller sånt. Har tagit bort glaset och ser själva spotlighten, men den ligger löst bakom en metallring.


Hur byter jag denna spotlight lampa ? En halogenlampa är en slags glödlampa som innehåller halogengas, vanligen av jod eller brom. I halogenlampan är temperaturen hos glödtråden högre än i en vanlig glödlampa.


Den höga temperaturen gör att glödtråden förgasas till viss del men de gasformiga atomerna sublimerar och återgår till glödtråden i ett kretslopp så att den håller 2-gånger längre och ger mer ljus än. Alltid toppkvalitet till kanonpris hos oss. Handla smidigt direkt i webshopen!


Trasig halogenlampa

Nu har halogenlamporna gått sönder. De började med att den ena funkade lite sporadiskt innan den la av och sen dog den andra nån vecka senare.


Själva glödlamporna är hela och det hjälper inte att byta mot andra. Ljuskvaliteten i 12V-ledlamporna har blivit så bra att det finns all anledning att byta ut de gamla halogenlamporna mot ledspotlights.


Men jag får bara inte loss självaste spiten! Halogen spot 38° 205lm GU10. Om en varm lågenergilampa går sönder. Stäng alla dörrar, öppna fönstret och lämna rummet så snabbt som möjligt.


Samla ihop resterna av lampan med en kartongbit eller ett styvt papper. Torka golvet och andra ytor med fuktig trasa. Peter Lindström, Bagarmossen.


Svar: De så kallade lågenergilamporna är i princip lysrör med inbyggd drivlektronik. Innehållet av kvicksilver är i ungefär detsamma per watt oavsett om det är ”hopvikta” lysrör eller raka, det skiljer mer på hur moderna ljuskällorna är än formen på dem.


Moderna lysrör och lågenergilampor innehåller en bråkdel så mycket kvicksilver som. Hur krångligt det är att byta en trasig glödlampa varierar kraftigt mellan olika bilmodeller. Vi har testat lampbyte i olika modeller. Att byta till LED-lysrör är enkelt.


Du kan placera nya LED-lysrör även i äldre armaturer. Se steg för steg här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.