onsdag 18 november 2020

Topplanterna motorbåt

Lanterna LED Babord Svart 1NM liten. För båtar upp till 12m. Spänning 9-33V, Effekt 1. Sido- samt akterlanternor synliga minst sjömil.


Sido- och akterlanternor ska vara synliga minst två nautiska mil.

Sidoljusen får även föras i en sammansatt lanterna. Får föras i sammansatt sidolanterna. Så nära aktern som möjligt. Classic 3grader LED topplanterna.


Tillverkad av polykarbonat och rostfritt stål AISI 316. Både sido- och akterlanternor skall synas minst nm. Minst meter över sidolanternorna. Synlig minst nautiska mil.

Den vita topplanternan och akterlanternan får även föras i en runt-lysande lanterna med vitt ljus som syns minst sjömil). Jag söker samma topplanterna, men min är till en 23:a.


Konstruktionen verkar något vek då den endast består av plast. Hur eller hur så är i vilket fall som helst min trasig och jag behöver ha en ny. En fin mässingslanterna med klart glas i luckan.


Väggfäste finns, men den kan också ställas eller hängas i öglan. Matchande babordslanterna och styrbordslanterna finns också. Topplanterna i mässing. Använd lampolja till brännaren.


Grundregeln är att båtar över meters längd måste föra sidolanternor, akterlanterna och för motorbåt även topplanterna. Tänk på att en segelbåt som går för motor räknas som motorbåt. Sjöfartsverket har tydliga regler för hur du ska föra lanternor - du ska ha en vit lanterna i aktern, en röd och en grön på babords respektive styrbordssidan.


Går du för motor ska du ha minst en topplanterna som lyser vitt åt sidor och framåt. Exempelvis en segelbåt med motor som saknar topplanterna. På en sådan skall alltså motorn stoppas då mörkret faller och endast segling utföras. Sammanställning av gällande regler rörande lanternor1.


VI har RIbbåtar, Gummibåtar, båtmotorer och alla tillbehör till fantastiska priser.

Vi är ett familjeföretag som älskar att åka ribbåt. Motorbåt eller segelbåt som går för motor. Traditionell lanterna för segel och motorbåtar.


Hölje tillverkat av polycarbonat: omagnetiskt, skaktåligt och korrosionsfritt. Optik: Fresnel lins. Glödlampa medföljer.


Runtomlysande ankarlanterna med LED-teknik som bara förbrukar en bråkdel av en standard glödlampslanterna. Välj mellan ankarlanterna, topplanterna och styrbordslanterna.


De finns i olika storlekar där 4″ och 6″ är mest vanliga. Enkla att hantera och lång livslängd är några av lanternornas kännetecken. Vill du veta mer, välkommen att chatta med.


Segelbåtar som använder sin motor räknas som maskindrivna fartyg och skall alltså föra topplanterna, varför topplanternan inte skall placeras så att den skyms. Lämplig för båtar upp till meter.


Välkommen till Erlandsons Brygga. Sveriges mesta prispressare på båttillbehör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.