fredag 17 juli 2020

Reflektion eller reflexion

Reflektion eller reflexion

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Garanterar att du får din produkt. Annars får du pengarna tillbaka. Jämför pris på badrum.


Hitta rätt produkt till rätt pris. Få ett bra pris, jämför innan köp. Reflektion eller reflexion ? Det rätta svaret är att det kan stavas både reflektion och reflexion. Hälsningar Ordkollen.


Steget från reflexion till politisk aktivism var uteslutet för Adorno. Vad det då skulle handla om är etisk reflexion som är mer personlig och egensinnig och samtidigt mer prövande än den gängse angloamerikanska. Jag är den förste att hålla med om att elände ute i världen inte får omöjliggöra reflexion över tillvaron i Sverige. Som allmän reflektion om hennes ledarstil så var hon alltså grymt konfrontativ.


Den sistnämnda var en mångbottnad reflektion över hur människans sökande efter mening gör henne ofri i förhållandet till sitt medvetande och skapande. Det är en riktig reflektion men tittar du historiskt så har den gett positiv avkastning sju av tio år.


Reflektion eller reflexion

Erfarenheter av neurofeedback, någon? Förenade eller förenta? Fulaste eller konstigaste namnen? Hyperfokus - behov eller belastning?


Jag använder formen reflexion för att beskriva t. Men tills idag har jag aldrig reflekterat (sic!) över saken. Det ord som står först brukar ju vara det som ”rekommenderas”, så att säga, alltså ” reflexion ” i detta fall.


Søgning på “refleksion” i Den Danske Ordbog. Find betydning, stavning, synonymer og meget mere i moderne dansk.


När ljus studsar mot en reflekterande yta (till exempel en spegel) kallas det reflektion. Hur det reflekteras förklarar reflektionslagen.


Genom sina sätt att vara deltar alla i skolans eller kursens mer eller mindre medvetna uppgift att reproducera, föra arvet vidare, vad gäller beteenden och synsätt. Utläggningar om förbandets, skolans eller centrats höga moral eller goda jämställdhet har ingen genomslagskraft alls, om man till vardags beter sig stick i stäv med det man sagt sig stå för.


Nivå 2: Beskrivande reflektion utifrån personliga åsikter som förklarar bakomliggande orsaker till agerandet. I en reflektion på den andra nivån skriver du om dina egna åsikter om varför du tänker eller gör som du gör och du ska dessutom försöka förklara orsakerna bakom hur du tänker eller hur du agerar. ORDLED: re-flex-ion-en, re-flekt-ion-en (av ord).


När ljuset träffar på materia studsar ljuset mot föremålet och byter riktning - det reflekteras. Det är genom ljusets reflexioner som vi kan se de föremål omkring oss som inte sänder ut något eget ljus. Vanliga exempel är reflexion av ljus, ljud- och vattenvågor.


Reflektion eller reflexion

Mot den vita väggen sker en diffus reflexion men mot spegeln sker en regelbunden reflexion. Regelbunden reflektion. Lös korsor hitta ord med liknande eller samma betydelse.


Du kan dela dina reflektioner med en coach, mentor eller en god vän. Ledningsgruppen eller teamet har stor nytta av gemensam reflektion. På varje mötesagenda borde det vara en stående punkt.


Avsätt minuter för en gemensam tankestund och gör det till en vana på varje ledningsgruppsmöte eller veckomöte med teamet. Jag lade upp mina bilder på Crimsons hemsida.


Först testade jag både Express och Posters, men de matchade varken bild- eller rammåtten. Det funkade bra och skulle definitivt ha matchat ramen jag hittade på IKEA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.