onsdag 13 november 2019

Lampborstgräs höjd

Stråna skjuter upp ur tuvorna och blommorna, som slår ut i augusti-september, sitter samman i dekorativa lampborstformade vippor. De ludna axen ger en brunblå färg med lätt purfärgade borst. Tuvbildande prydnadsgräs med lila, borstlika vippor på sensommaren.


Lampborstgräs höjd

Trivs i soliga lägen i mycket väldränerad jord. Känslig mot vinterfukt och behöver vintertäckas eller förvaras frostfritt.


Sorten är utmärkt för grupplantering i stora krukor, rabatt eller som solitär och är även en bra marktäckare. Vipporna kan dessutom skäras och torkas för blomarrangemang. Dekorativ tuva av smala grässtrån, blommar rikligt med ulliga, ljusa blomax. Skärs ned på våren.


Flerårigt gräs som bildar täta tuvor av smala platta grågröna överhängande blad. Gräs har otroligt vackra brun-vit-röda böjda vippor i augusti. Produkten är slut hos leverantör.


Hämta i butik - fri frakt och fri retur. Jord Näringsrik jor Sandjor Väldränerad jord. Trivs bäst i lätt och väldränerad jord som är torr på vintern.


Blommar med gräddvita fluffiga vippor i aug-okt. I augusti kommer små rödbrunvita fluffiga vippor. Klippes ner på våren.


Snyggt gräs i grupplantering med låga perenner eller sommarblommor, utmärkt gräs för kantplantering. Fint upprätt dekorationsgräs i en kruka på terrass. Handla smidigt ur vårt stora sortiment och få hemlevererat.


Mycket dekorativa borstlika ax. Pennisetum alopecuroides viridescens, lampborstgräs. En kruka alunrot med läderartade lätt blanka blad i mörkaste rött mot en annan sort med det frestade. Mörkbladig kantdracaena, rött bollkryss och Ipomoea batatas.


Min plan var att sära på lökarna och samplantera dem med ett fjärderborstgräs. Däremot vill den ha god tillgång på ljus, så solöppna lägen är att föredra.


Lampborstgräs höjd

Själv har jag sett den på fuktängar i södra Japan, där den växte i en vacker kombination med naturaliserad höstrudbeckia (Rudbeckia laciniata), som egentligen kommer från USA. Det är inte härdigt hos oss, men låga sorter av miscantus eller silvergräs kan ge samma effekt. Snyggt var det med massplanteringar av vajande gräs. Bilderna ovan är från Anima Art Garden utanför Marrakech.


I bakgrunden en blåblomma som inte är i blom. Cyklamen, Cyclamen persicum, är en underbar utplanteringsväxt som finns i mängder av olika rosa nyanser. Som ni ser så har jag planterat dem alldeles för trångt i den svarta lerkrukan.


Halvskugga-skugga Actaea simplex Brunette SILVERAX Färg: Vit Bl. September-oktober Höjd : 2cm. Lampborstgräs är mycket dekorativa, täta, sirliga plantor med borstiga, mjuka vippor. Passar i perennrabatten som vävarväxt eller i solitärgrupper med bara gräs eller tillsammans med låga buskar och även för kruka.


Gräs är fantastiskt vackra i eftermiddags- och kvällsljus. Förökas främst genom delning. Ej vinterhärdigt i Sverige. Växten trivs bäst på en varm och solig plats.


Lampborstgräs höjd

Du kan plantera växten både i din rabatt eller i kruka. Om sommaren planterar du solgula blommor som ger lyskraft åt din miniträdgård.


Som krontrastväxter nyttjar du brokbladiga eller växter med purpurfärgade blad. Prydnadsgräsen ger kompositionen höjd och utstrålar vilsamhet. Medicinsk informationssökning.


Vacker björk med bred krona och hängande grenar. Gräddvit exfolierande bark. Glansigt mörkt gröna blad som gulnar på hösten. Uppbindes till slutlig höjd.


Olika nävor(Geranium) finns i olika färger och höjder,vissa får även vacker höstfärg. Då får du en finare och kraftigare tillväxt. Vid höstplantering, vänta med nedklippning till våren.


Därefter vattnas noggrant om det inte regnar tillräckligt. Vitbrokig dvärgbenved. Lågväxande vitbrokig benved med små vintergröna nätta blad.


Bildar rötter på grenarna och sprider sig sakta till en tät silverskim-rande matta. Kväver effektivt ogräset. Storblommig murreva. Cymbalaria pallida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.