onsdag 15 juli 2020

Råttor i trädgården

Perfekt för industrier och lager. Vi vet vad som fungerar! Beställ före 15:skickas samma dag!


Råttor gillar tyvärr att vara där du är, och även gärna i källare och avlopp där det är fuktigt och nära till festmaten sopor. Att ha råttor i trädgården är inget ovanligt och de ovälkomna gästerna är kända för att föröka sig i rasande takt. STOR GUIDE: vanliga skadedjur i trädgården – så blir du av med dem. Håll koll på sopkärlen.


Att råttor och möss alltid är på jakt efter nya ställen att hitta mat är ingen nyhet. Därför är det jätteviktigt att förvara alla sopor i en rejäl tunna med lock.


En råtta tar sig in genom ett mm litet hål vilket är lika stort som diametern på en enkrona. En råtta kan klättra flera våningar på insidan av ett lodrätt avloppsrör.


Inte nog med att råttorna kan göra stor skada på växterna i trädgården, de kan också sprida sjukdomar till både människor och husdjur. Dessutom kan de lätt ta sig in i huset, och där blir de till än större problem. Innan man vet hur man ska bekämpa dem måste man veta att det verkligen är råttor man har.


Råttor kan också ta sig in i källare i gamla flerfamiljshus, där det kanske finns trasiga rör och brunnar utan galler. Det bästa är att förebygga, så att råttorna inte ens vill ta sig in hos dig, varken i trädgården eller inomhus.


Råttor i trädgården är nämligen oftast en konsekvens av en illa skött gräsmatta med gott om krypin där råttorna kan gömma sig, vila, och föröka sig. Råttor i trädgården (och utomhus i övrigt) I trädgården kan man tänka på att sköta gräsklippningen, så att gräsmattan förblir kortklippt. Att få in råttor och möss i sitt hus och sin trädgård är otrevligt.


Råttor i trädgården

Med rätt sanering kan du bli av med problemen med råttorna. De omges ofta av jordhögar eller håligheter som visar på att det är sorkar man har i sin omgivning. De återfinns bland annat i gräsmattor, i planteringar, i odlingar samt i växthus. Råttor och möss har ofta sina håligheter intill fasader.


Men det finns sätt att förebygga. Och det går att bli av med dem även om de tar sig in och bosätter sig i huset. Bli av med råttor och möss i huset. Välkomna hyresgäster?


Råttor i trädgården

Vi ger flera tips på vad du ska göra för att bli av råttor och andra gnagare. Gnagare trivs ypperligt i fuktiga miljöer som källare och avlopp. Men för oss kan ett jobb vara hos fru Larsson som sett en råtta i trädgården.


Vad vi däremot märkt de senaste åren är att befolkningen ser råttorna mer och mer även på dagti säger Håkan Rystrand på Anticimex i Göteborg. Har ju inte skrivit på ett tag som vanligt, men ville titta in och säga hej, och att jag tänker på er, och för att ventilera mitt (jämförelsevis) triviala problem. Satt ute i trädgården i gårkväll och drack ett glas vin med en kompis för det är värmebölja här just nu.


För en stund sedan när jag tittade ut såg jag en stor råtta i trädgården. Vår katt satt en bit bakom men verkade inte våga gå riktigt nära - det såg ut som om råttan gick till anfall. Om råttor har möjlighet att komma in i ditt hem eller företag, kan de införa sjukdomsbärande parasiter som loppor, löss och fästingar.


Eftersom de är mest aktiva mellan skymning och gryning är det mer vanligt att upptäcka tecken på råttor snarare än en levande råtta. Min hund isabella begravde jag här hemma i trädgården mellan körsbärsträden, hon var en liten toypudel… saknar henne så att det ibland gör ont Jag fick henne av mina föräldrar när jag var fem år, fick underbara år med henne. Lite roligare utmaning. Då måste man ha lite mer kött på benen.


Ser ni råttorna springade i trädgården eller är de bara under huset? Störs de av oljud eller har de vant sig. De grävde utanför vårt hus och lyckades riva upp ett råttbo i avloppsröret.


Råttor i trädgården

En råtta tyckte det var en god ide att försöka gnaga sig in genom vår avluftare. FOTO: Privat skäl för: 1. Färska ägg till dig och din familj. Enklaste djurslaget att hålla i sin trädgård för både nytta och nöje. Ofta lätt att få tillstånd även i tätort.


Höns är sociala och de är roliga att umgås med och titta på. Mullvadar, kaniner, kråkor och duvor är exempel på djur som kan ställa till skada i en trädgård, för att inte tala om huggorm.


Vi går igenom vad du får och inte får göra för att bli kvitt skadedjuren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.