torsdag 4 juni 2020

Regncirkel

En regnbåge är ett vackert fenomen, som uppstår, när sol och regn förekommer samtidigt. Ofta ser man en regnbåge, när solen skiner på en regnskur som är på väg bort. En förutsättning för att överhuvudtaget kunna se regnbågen är att man har solen i ryggen.


Passa på nästa gång du ser en regnbåge och tänk dig att du förlänger dess båge till en komplett ring, en regncirkel. Circle blue icon with shadow vektorkonst, clipart och stockvektorer. Detta upplevs som en båge av ljus, men är faktiskt ett utsnitt av en cirkel.


Det mesta av denna befinner sig emellertid under horisonten. Från flygplan och bergstoppar kan man ha turen att se en hel regncirkel. Regnbågar syns tydligast när regndropparna är stora. Egentlig er en regnbue slet ikke en bue - men en cirkel med centrum i en lige linie mellem solen og den der ser regnbuen.


Store regnbuer om efteråret Der er derfor forskel på, hvornår på dagen og hvornår på året man kan se de flotteste regnbuer. Första advent idag! Jag var i Robban och hjälpte Linnea med hennes bord (om man nu kan säga att man kan hjälpa nån med ett bord). Jag hade ganska ont i ryggen och fötterna efter att ha stått i högklackat fyra timmar i sträck men det var ändå trevligt :) Fick mig lite julstämning när vi kom hem och drack glögg, väldigt mysigt må jag säga!


Soiree bar beauvais. Fritidshus till salu skinnskatteberg. Blinkende lygter anmeldelse. Alaska tourismus info. Socialdemokraterna friskolor. Lernzettel erstellen word. Braunschweiger zeitung. En regnbue er et smukt fænomen, der opstår, når sol og regn optræder samtidig. Ofte kan man se en regnbue, når Solen skinner på en regnbyge, der er på vej væk. En forudsætning for overhovedet at kunne se regnbuen er, at man har Solen i ryggen, mens man kigger på regnbuen.


Regnbuen bliver nemlig synlig, når Solen herfra skinner på regndråberne. Flickr is almost certainly the best online photo management and sharing application in the world. Og hurra for udsalg!


Regncirkel

Jeg mangler jo i princippet ikke noget - men det plejer så ikke at stoppe mig, ha. I Monki hev jeg flåååt, kviltet bomberjakke hjem til 1kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.