tisdag 29 januari 2019

Göra egen lampskärm tråd

Stort utbud av belysningstillbehör. Markslöjd till kampanjpriser. Handla tryggt på Chilli. Skapa den rätta stämningen i rummet med nya lampskärmar.


Utsökta lampskärmar designade av Estrid Ericson och Josef Frank. Upptäck en värld av vackra färger och tidlösa mönster från Svenskt Tenn. Alltid öppet köp i dagar.


Varje lampskärm börjar med en ram, om du har den redo måste du bara dekorera den, om inte, inte avskräckas, vi kommer enkelt att göra grunden på egen hand. Såhär gör du din egen lampskärm, precis som Ernst Kirschtegier. Utförande ser du i videon nedan. Mät lampskärmsstommens diameter på det vidaste stället.


Lägg papperet med baksidan uppåt. Hur man gör en lampskärm med egna händer med en ram av tråd och tyg? Detta kräver en ram för golvlampan i tråden och tyget.


En mästerklass på att göra en lampskärm av trä kan studeras i den här artikeln. I plantskolan kan du göra lampskärmar från världens halvor, använda tapeter med stjärnor för att rama lampan, dekorera rummet med ljusa lilla lampor i en fantastisk orientalisk stil.


En utmärkt lösning för en golvlampa är en lampskärm, virkade, vävda med macrame teknik eller tillverkad av öppna servetter. Gör din egen lampskärm ! Tapetklister, pensel, ballonger eller badboll beroende på hur rund man vill ha skärmen, handskar, ståltrå papperssnören i önskad färg och snöre för att hänga upp ballongen eller badbollen i taket, och något underlägg då de skvätter mycket lim.


Göra egen lampskärm tråd

Vill du inte köpa lim kan du göra eget. I vår tid strävar många människor mot att det alltid finns en atmosfär av komfort och skönhet i sitt hus. Som regel gör vi det här med hjälp av olika idéer som hjälper oss att utforma huset i en viss stil. Det är dags att skapa egna lampskärmar med ett uppdaterat, djärvt tyg.


Göra egen lampskärm tråd

Köp en rund lampskärmram. Placera en bit tråd på ramen upp och ned som en markör. Hitta platsen där tråden är i papperkanten, placera botten på ramen på den. Rulla ramen över papperet och spåra lampans underkant.


Göra egen lampskärm tråd

Visa endast Mån jul. Det finns massor med exempel på hur man gör nästan vad som helst av gamla saker. Här ser du helt fantastiska lampor som du kan göra av saker du säkert redan har hemma.


Använda tekoppar och gör dina egena tekopps-lampor. Av gamla plastskedar och plastflaskor kan man göra en stor lampa. Fynda möbler och indredning till rea-priser hos Chilli.


För den som inte har så stort tålamod eller helt enkelt vill undvika nål och tråd är den här lampskärmen ett idealiskt projekt! Du behöver: Lampskärmar, tyg, kantban nål, trå lim. Börja med att klä av skärmen.


Välj två olika pastellfärger. Riv bort gammalt tyg och alla band. I detta kit ingår delar för att göra grunden till en egen lampskärm som du sätter i en egen lampbas. I kittet ingår: grunden i mässing liten hållare i mässing för lampan extra lång lampa på tråd två olika mönster på passande skärm Du kan t ex använda en pärla med tillräckligt stort hål för att den lilla hållare i mässing ska passa.


Thaisiden passar bäst att klä. Jag visar med bildsekvenser hur man tillverkar sin egen proffsiga lampskärm i tyg med rullade kanter, utan att sy ett stygn.


Efter det så spänner man ett fodertyg (vitt om tyget är ljust och tex svart om det är mörkt tyg). Och sedan spänner man sitt yttertyg på samma sätt.


Vi kommer inte visa exakt hur man gör lampskärmen, en utmärkt video på hur man gör skärmen finns hos Needcraft. Vi kommer istället berätta hur vi tryckt tyget och hur det gick att använda lampskärmspaketet till att göra en egen skärm. Man får rekommendera butiker (jag skrev ju tex Panduro ovan utan att få någon tillsägelse), men man får på de allra flesta forum av dem här typen inte göra reklam för sina egna företag. Snart är det dags för att flytta in i nya huset.


Så vad är roligare än en hemmagjord lampa till sovrummet? Allt du behöver är ca stora servetter till den stora rislampan ni hittar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.