torsdag 4 oktober 2018

Integrerat solcellstak

Köp sol- eller vindpaket för t. Alla typer av byggstängsel. Kompletta paket med stängsel. Soltak är solceller som integreras i taket. De ersätter med andra ord det vanliga takmaterialet och blir design- och konstruktionsmässigt en del av huset.


Integrerat solcellstak

De traditionella solpanelerna monteras däremot utanpå befintligt hus och blir alltså en påbyggnad. Integrerat solcellstak Våra integrerade solpaneler möjliggör produktion av förnybar energi utan några kompromisser. Midsummers solcellstak är moderna, diskreta och vackra. Dessa integrerade solceller används vanligtvis i samband med nybyggnation eller då man behöver byta ut sitt tak.


Solcellerna är integrerade i takplåten eller tegelpannorna vilket innebär att taket får ett bra utseende samtidigt som det fyller en funktion att producera grön el genom de integrerade solcellerna. Företag som erbjuder solcellstak i Sverige Ett svenskt företag som nischat sig på solceller integrerade i tak är Measol, som levererar det patenterade systemet Solitek Solrif.


Systemet består av så kallade glas-glasmoduler med monokristallina kiselsolceller som laminerats mellan två skikt av härdat glas, likt en bilruta. Ett soltak består av integrerade solceller som är i samma nivå som din takbeklädnad.


Det utgörs antingen delvis av integrerade solceller eller så sitter solcellerna i själva takpannorna och blir därmed taket i sin helhet. Det som förenar integrerade solceller är att de mer eller mindre blir ditt tak, ett så kallat soltak.


Integrera solceller som tak istället för takpannor eller plåt. Vi har kompletta och skräddarsydda solcellspaket. Integrerade solceller och solcellstak installeras oftast i samband vid renovering av taket eller vi nybygge.


Detta då det krävs att du på ett eller annat sätt lägger om taket och det blir väldigt dyrt om det görs endast på grund av att få ett solcellstak. Den första referensinstallationen gjordes tidigare i år i Kivik. Ytterligare ett antal installationer ska göras på privathus i Mälardalen.


Integrerat solcellstak

Dessa paneler är endast mm tjocka men otroligt flexibla och hållbara. SunRoof utnyttjar hela takets yta för att producera el, samtidigt som det är ditt tak och skyddar mot väder och vind. Att installera solcellstak eller integrerade solceller är ett mycket större projekt än att bara installera traditionella solceller ovanpå ditt existerande tak. Detta leder i sin tur till mycket större arbetskostnader jämfört med traditionella solceller och drar upp priset per kW.


Om du behöver renovera hela taket, det vill säga byta ut allt, kan du med fördel välja ett tak med integrerade solceller. Om taket däremot fortfarande har en lång livslängd kan det vara smartare att montera en solcellsanläggning istället.


Dessa ska trots allt sitta på taket och ersätter inte de befintliga takpannorna. Solcellspanelerna sammankopplas i utrymmet mellan den uppbyggda bärläkten under plåten.


Ett nytt solcellstak läggs lika enkelt som vanligt plåttak. De integrerade solcellspannorna används därför främst vid takomläggningar eller när nya hus byggs. Kostnaden kan då bli lägre jämfört med att först lägga ett vanligt tak och sedan installera traditionella solceller ovanpå det.


Samtidigt sparar man materiel och monteringstid. Ett integrerat och mycket tåligt plåttak där solcellen är integrerad i den bandtäckta takplåten. Den svartfärgade plåten tekniken bygger på, köps från en välkänd stor svensk koncern.


Solcellstekniken appliceras i plåtpanelen i nybyggd fabrik till en patenterad unik ny typ av byggnadsdel. Plåttak med inbyggda solceller.


Integrerat solcellstak

Inga fler kompromisser, ett solcellstak med allt inkluderat. Lindab SolarRoof är en komplett paketlösning för dig som vill ha ett hållbart och estetiskt tilltalande tak som samtidigt ger ditt hus energi från solen. Jämfört med ett enkelt tak kan solcellstak bidra till att ge oss en till möjlighet att bli fria, känna oss lycklig och på så sätt hjälper integrerade solceller att göra denna värld bättre.


Framtidens solcellstak redan idag. Nibra solcellspanna är en revolutionerade taknyhet – en vacker och hållbar lertegelpanna med integrerade solceller som gör att det äntligen är möjligt att ha solceller på taket utan att göra avkall på dess utseende.


För att dessa soltak ska fungera bra behöver du ett bra avkylningssystem under panelen och därför finns luftspalter som leder ut värmen likt en skorsten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.