måndag 16 oktober 2017

Behandla betongskiva ute

Det finns många sätt att behandla sin bänkskiva i betong på. Det här är ett av de bästa och det absolut populäraste i vår butik! Betonglack och Betongtopper.


Dessutom fungerar det lika bra i kök bland livsmedel som det gör utomhus eller till och med på ett golv som utsätts för både väta och slitage. Det är enkelt och ännu enklare blir det om du följer den här guiden. Du ska därför underhålla ytan om du vill hålla den snygg. Här visar vi dig de klassiska behandlingarna för både utomhus- och inomhusbruk.


Behandla betongskivan - vax, lack eller olja? Gjut egna möbler i betong. Så gör du ljusstake i betong. Därför ska man alltid använda lack först.


Vårt betonglack är anpassat att ligga under betongvax som en sealing. Lägg två lager lack och sedan gå på med vaxet. Lacket kommer att binda kalket. Vill man vara ännu säkrare så ska man behandla sin betongskiva med ättika.


I den här guiden lär du dig hur du behandlar din bänkskiva så grannarna får någonting. Min bänkskiva i betong var jämn i färgen i början, men under årens lopp har jag behandlat den, genom att emellan åt sandpappra ned den och lägga lack i 2-omgångar och sedan topper ovanpå.


Håller på att gjuta en betongskiva till uteköket där jag kommer ha infälld kolgrill. Nu tänkte vi polera någon mm i betonghuden och sedan skydda ytan för väder och vind. Den ligger helt öppen utomhus. Har ni några tips och råd på vad vi ska tänka på?


Polera eller behandla ? Slipa betongskivan med grovt och fint sandpapper. Ta bort skivan ur formen genom att skruva av reglarna och vänd sedan på den.


Behandla betongskiva ute

Slipa bänken för hand med sandpapper som du doppar med jämna mellanrum i vatten. Första vändan tar du med ett grövre papper i grovlek och gå sedan över till ett finare sandpapper i exempelvis 120. Om man behandlar eller målar en skiva innan dess finns risken att man stänger in fukten. Detta kommer att försvinna, men kan ta ett rejält tag.


Därför, låt alltid betongskivan vila minst dagar innan behandling påbörjas. Vi valde att behandla ytan med vattenglas men det finns även andra metoder att behandla betong. Exempelvis lack, vax och betongolja och det.


För de betongbord som står ute är det extra viktigt att dessa såpas in. En betongskiva från MBJ Design kan inte spricka utan att yttre åverkan på skivan skett. Vin, kaffe, vattenringar. Vi putsar en skiva och ytbehandlar.


Behandla betongskiva ute

Oavsett om du ska använda din betongskiva som bordsskiva, fönsterbräda eller köksbänk så gjuts den på exakt samma sätt. Vår expert Björn Christiernsson guidar dig till den perfekta betongskivan när du besöker mässan. Men redan nu kan du ta del av hans steg-för-steg guide.


Allt till ditt byggprojekt. Handla tryggt online hos Bolist. Fri frakt till butik. Mina erfarenheter av ytbehandling är att jag föredrar stt behandla skivor med såplösningar.


Behandla betongskiva ute

Det kan göras om hur ofta och hur många gånger som helst. Att behandla med vax har jag liten och dålig erfarenhet av, men det kan även bero på oskicklighet. Den kommer alltså stå ute utan tak och få både regn och. Många gånger går en skada faktiskt att laga, ett begrepp som innefattar uppbyggna utfyllnad och avjämning av skador.


Denna produktgrupp benämns därför kort och gott just detta och här finner du de mest användbara produkterna vid behov av lagning av såväl puts och betong som murverk och lättbetong. Väggarna är murade av lecablock som sedan putsats och målats.


Bänkskivan är inte svår att göra, men du behöver först bygga en form att gjuta i. Gör bänkskivan så lång du vill. Tänk på att armera ordentligt, annars kan betongskivan lätt gå sönder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.