tisdag 7 juli 2020

Varför fiber

Varför ska man satsa på fiber ? Hur är det med mobilt bredband? Hur vet man att det inte kommer något ännu bättre i framtiden? En sammanfattning som svarar på frågorna varför man bör ansluta till fibernätet.


Fibrer kallas de kolhydrater från växtriket som inte bryts ner vid matsmältningen, utan når tjocktarmen i stort sett opåverkade.

Fibrer finns till exempel i grönsaker, frukt, rotfrukter, bönor och linser samt i brö flingor, gryn, pasta och ris av fullkorn. Genom en fiberanslutning gör du en smart investering för framtiden.


En fiberanslutning innebär inte bara att du får tillgång till en rad snabba och moderna tjänster, din fastighet blir dessutom mer attraktiv och får ett högre marknadsvärde. Här är tio anledningar till varför du ska välja fiber idag. Kostfibrer är kolhydrater från växtriket som inte bryts ner av vår matsmältning utan passerar ända ner till tjocktarmen.


Där bryts fibrerna ner av mikrorganismerna i tarmfloran, till kortkedjiga fettsyror och gaser. Erik berättade om varför man ska ha fiber.

Förra månaden var första gången fler accesser fanns på fiber än på kopparnätet. De som inte kopplar in fiber kommer att få förlita sig på det mobila nätet. Förutom det självklara att man får snabbt, stabilt och framtidssäkert bredband finns det flera andra saker som talar för att du skall vara med oss och bygga vårt egna fibernätverk.


Nedläggning av ADSL-stationer pågår p. Om du har problem med en trög mage är det viktigt att äta mycket fibrer och att dricka tillräckligt med vatten. Se till att grönsaker och frukt ingår i varje måltid. Då kommer du lätt upp i 5gram grönsaker och frukt varje dag, som är den mängd som rekommenderas. Kokta grönsaker innehåller lika mycket fibrer som råa.


När allt mer blir uppkopplat räcker inte telenätet eller enbart mobilnätet till. Med en fiberanslutning kan hela familjen surfa, streama, jobba och göra ärenden online.


Med fiber kan du desutom tryggt skapa det smarta hemmet med exempelvis uppkopplade lås, lampor och larm. Fiber är här för att stanna. Att ringa, använda internet och titta på TV via en fiberanslutning är ett driftsäkert sätt att kommunicera med omvärlden. Olösliga fibrer binder vatten i tarmen och på så vis fyller upp den.


Detta motverkar förstoppning, men det är bara under förutsättning att man också dricker mycket vatten.

Nötter, frön och baljväxter är också rika källor. Ljusets hastighet Ljuset reflekteras i fibern. Lätt att förbereda för framtidsinriktad teknisk utveckling.


Kan utan problem användas för både telefon, tv och Internet. Bolagsform Ekonomisk förening Org. Det finns många bra argument för att ansluta sig mot ett fibernät. Många hävdar dock att man klarar sig med ett mobilt bredband men faktum är att det blir trängre i de trådlösa frekvenserna vilket hindrar en bra och säker uppkoppling.


Det är ett supersnabbt bredband som redan nu gör att du och din familj kan surfa hur mycket ni vill – samtidigt. Våra hem blir allt mer uppkopplade. Framtiden kräver fiber. Vi får smarta kylskåp och kan styra belysningen hemma via mobilen.


Vem vet vilka tekniker som väntar runt hörnet eller hur vi arbetar och lever om tio år? Hastighetsgaranti Större möjlighet att få den hastighet man faktiskt betalar för där du med exempelvis ADSL eller mobil anslutning bl.


Med fiber genom vårt öppna stadsnät Jönköping Stadsnät Wetternet kan du ta del av ett brett utbud av tjänster från flera tjänsteleverantörer. Vi på Jönköping Energi ansvarar för fiberkabeln fram till din villa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.