måndag 17 juli 2017

Montera spotlights i badrum

Stort utbud av spotlights i hög kvalitet till bra pris och snabb leverans. Tusentals smarta, säkra, miljövänliga och energisnåla produkter som lyser upp ditt hem. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar. Få anbud från hantverkare gratis för ditt nya badrum.


Gäller det montering i våtrum gäller följande: Över dusch och badkar gäller IP44.

I resten av badrummet bör det räcka med IP24. Om armaturen är placerad lägst meter över golv gäller IP21. Halogenspotlighter behöver cirka tio centimeter inbyggnadsdjup. Räkna med en lampa per kvadratmeter.


Installera spotlights på ett säkert sätt. Vi talar om spotlights och hur utvecklingen sett ut för sådana under de senaste tio åren. Spotlights i badrum, vardagsrum och kök blir allt mer populära.


Inred med spotlights i badrum Om du vill ha spotlights i badrum eller andra våtutrymmen måste du tänka på lampans IP-klassning som visar hur fuktskyddad lampan är.

Det kan bli fuktproblem. Olika regler gäller för olika delar av badrummet och ju närmre dusch, badkar du är, desto hårdare är kraven.


Jag har ett badrum på 8x2m med en duschhörna i ena hörnet som avgränsas av en betongvägg som kommer ut 2m i rummet. Jag funderar på att köpa xerolights ledpuck o montera i badrummet med en återfjädrande strömbrytare för att kunna dimra.


Hur får jag ut glödlampan? Infälld spotlight i. Badrumsbelysning för badrum. Här får du tips när du ska välja badrumsbelysning. Lär dig mer om spotlight, dimmer, placering, installation och IP-klassning.


Här brukar nivån för badrum generellt ligga mellan 1-för belysning utvändigt t. Med downlights i ett badrum får du en smidig belysningslösning som tar minimalt med plats. Med en downlight i taket så får du ofta möjligheten till att dimra och de finns i olika utföranden som LED och Halogen. De olika spotlights som BAUHAUS säljer har olika inbyggnadsmått vilket gör att du ibland behöver sänka ditt tak.


Läs mer under respektive kategori. Du kan inte använda vilken lampa som helst i ett badrum, utan den måste ha en tillräckligt hög IP-klass. Om spotlighten inte är branscertifierad ska den ej monteras i någonstans där isolering finns i innertaket.


Du måste köpa till eldkåpa om du önskar att installera en icke-certifierad spotlight.

Montera spotlights – led Man kan välja att montera spotlights i befintligt tak, i samband med att man sätter nytt tak eller så kan man sänka taket. Med de nya LED-lösningarna krävs bara en knapp märkbar sänkning. Placera det antal spotlights som krävs för att du inte skall skugga ljuset.


Visa en skiss på rummet för en kunnig säljare så skall du få bra tips på denna placering. Vill du istället inte sänka taket kan man placera några snygga plafonder i taket, då skall de vara bredstrålande för att ge ett jämnt ljus i rummet, tänk flera svagare hellre än en stark.


Montera infällda downlights Om du funderar på att sätta upp den snyggaste varianten av LED downlights, det vill säga infällda downlights, men inte riktigt vet hur man gör ska du läsa vidare, för nu ska vi på leddownlights. Fundera även på om du kan behöva några extra takuttag eller göra osynliga kabeldragningar i taket.


En bra badrumsfläkt kostar från ca. Oavsett om du är inomhus, utomhus, i garaget eller under motorhuven så kan du ta hjälp av vårt sortiment med belysning och elinstallationsprodukter. Styr eluttag, lampor etc. Stäng av strömmen till lampan.


Eventuellt skruva ur säkringen till badrummet. Använd en liten kniv eller skruvmejsel för att öppna upp skyddsglaset så du kommer åt lampan. Ta försiktigt ut lampan ur din spotlight.


Sätt in den nya lampan och känn efter så att den verkligen sitter ordentligen, annars kan det bli glapp. Vi har prisvärda spotlight för badrum och andra våtutrymmen.


En spotlight med IP-klass eller mer kan du montera både i ditt badrum och under tak utomhus. Varje rum och yta är unik, tänk på att anpassa ljuset efter rummet, fönster, takhöjd och vad man skall göra i rummet. Här visar vi flera lösningar för inspiration till din badrumsbelysning.


Vi har ett brett urval av downlights som ger en bra belysning i badrum, både fasta och riktbara. På BAUHAUS finner du ett brett utbud spotskenor, spotrondeller och downlight i alla möjliga olika utföranden. I badrummet är det viktigt att den fuktiga luften efter dusch och bad snabbt ventileras bort och ut ur huset.


Enklast sker det med en elektrisk fläkt som monteras i taket eller högt upp på en vägg. Köp gärna en fläkt som aktiveras av fukthalten i luften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.