måndag 19 december 2016

Alternativ till sioo

Till det har vi empirisk erfarenhet av väggar som stått fina och utan röta i år och trall i år, svarar Herje Boström. Men Jöran Jermer, expert på träbeständighet på SP, menar att både erfarenheter från provningar i labb och vid praktisk användning ännu är ofullständiga och att man inte med säkerhet kan säga något om livslängden hos kiselbehandlat trä.


Vilket bra test du delar med dig av! Vi går igenom alternativen. Så behandlas altanen på bästa sätt. Nu har jag äntligen hittat ett träskydd som verkar klockrent – OrganoWood-modifierat panelvirke!


Det har nu gått dagar sedan behandlingen och trät har börjat ljusna lite. Det ska ta upp till två månader innan silikatet har bildats fullt ut. Imitera naturens skyddsteknik, förbättra träslagets egenskaper, och skydda dina träytor i upp till år. Hitta rätt produkt för din.


Det är enkelt att stryka på ytan och ger därefter ett bra skydd mot smuts, mögel och annat oönskat under lång tid så att du får mer tid över till annat! Till skillnad från konventionella träskyddsmedel innehåller SiOO :X inte några biocider.


Har någon testat Nitor Wood protection på altanen? Jag har testat ett nytt medel från NITOR för att behandla tryckat virke.


Jag skulle vilja se hur det ser ut med en inblandning av kalk på en träyta, det vore kanske en ny produkt, säger Buster. Sioo : x patenterade. Intresset ökar för alternativa träskyddsmedel.


Har precis behandlat altanen som byggdes i höstas. SiOO :X är ett naturligare alternativ till vitgrå färg som är det enda alternativ som finns om man vill ha en ljus fasad.


Alternativ till sioo

Ett effektivt träskydd för träytor utomhus. Idag ska vi fortsätta behandlingen med Nitor Wood protection som kommer. Wood Protection är ett effektivt träskydd för alla typer av träslag. Han har också utvecklat produkterna.


Jag såg att det behövdes en hållbar produkt för utemiljöer till vanliga villor. Ett alternativ till oljor med bättre livsläng bättre skydd och som också var miljövänligt. Fasaden, tak och räcke är av finsågad gran och behandlade med SiOO:X träskyddande panelfärg Ljusgrå.


Blir snabbt en grå och snygg yta. Håller sig också mycket bra från att bli flisigt och sprickigt, i alla fall vår erfarenhet.


Ytan blir len och skön att gå på samt till viss del vattenavvisande. Vattnet liksom "pärlar" sig ungefär som på en nyvaxad bil.


Alternativ till sioo

Trallvirket innehåller endast ämnen som kan återföras till det naturliga kretsloppet. Därmed behöver virket inte återvinnas som miljöfarligt avfall utan kan återvinnas som obehandlat virke enligt lokala föreskrifter.


Förutom ett effektivt träskydd förstärks träytan och skapar en jämn, ljus färg och lyster. Då väljer man SiOO :X Träskyddande Panelfärger som finns i skalan vitt till svart. Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.


Se telefonnummer, adress, hemsida, öppettider mm. Gratis årsredovisning. Behandlingen görs i två steg.


Den största anledningen till att i princip allt trä grånar är solens UV-strålar, som bryter ner träets naturliga pigment. Grånaden kan fördröjas genom att man oljar in trallen med pigmenterad olja och på så sätt försvåra för UV-strålarna att tränga ner i träet. Jag är en person som gillar att testa nya produkter. Det är väl en naturlig del av människans vilja till utveckling.


Skrubba med borste, skölj med vatten. Naturen inspirerar oss i allt vi gör och har gjort oss till dem vi är. Ett bra underhåll är viktigt för att bevara ytterpanelens kvalitet.


Allt trävirke utomhus kräver regelbundet underhåll. Tidsintervallen på underhållet varierar med husets läge och väderstreck.


Alternativ till sioo

Virke som tryckimpregnerats med linolja är ett alternativ till det arsenikimpregnerade virket. Det är beständigt mot fukt och röta, spricker inte och kan målas utan att grundfärgas. Nackdelen är priset – nästan procent dyrare än för traditionell impregnering. Att byta träfasad ger dig chansen att förverkliga dina idéer och skapa ett personligare hus.


Varför inte satsa på en modernare look eller ge huset den klassiska stilen det förtjänar? Läs vidare i vår guide, vi hjälper dig välja rätt och ger dig tipsen som förenklar ditt projekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.