tisdag 19 juli 2016

Bygga trädäck på stenplattor

Beskriv vad som ska göras och få anbud från lokala stensättare. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda!


Bygga trädäck på plattor: Bygg stommen och ramen. Kapa reglarna som ska bilda ramen till stommen och reglarna som trallen ska skruvas i.

Lägg dem på plats och skruva ihop dem. Var noga med att kryssmäta, det vill säga att mäta båda diagonalerna och kontrollera att de är lika långa.


Genom att bygga altanen i moduler kan du skruva ihop brädorna på baksidan och till sist lägga modulerna på plats över stommen. Modulkonstruktionen ger också altanen lite mer liv, eftersom de tvärgående brädorna ger lite variation i en annars enhetlig yta. Markera däckets yta med träpålar och ett uppspänt snöre.


Gräv ut hela ytan ända ner till det fasta underlaget, se till att ha fått bort all matjord. Fyll upp med 15–20cm makadam. Undvik sättningar genom att komprimera lagret med en vibratorplatta.

Att bygga en altan kan öppna upp för fantastiska möjligheter. Långa sommarkvällar på ett stabilt trädäck, där du kan grilla, äta, sola, slappna av och njuta av den hemtrevliga förlängningen av huset tillsammans med vänner och familj, är en riktig.


Komplettera ramen med två extra reglar och skruva fast dem i ramens kortsidor. Dessa ska ge stöd till trallens inramning. Montera resterande reglar med ett cc-mått av cm. Lyft sedan ramkonstruktionen på plats och rikta in den på betongplattorna.


Nu är det förhoppningsvis snart väder för att börja bygga trädäck Jag kommer att bygga trädäcket på de befintliga stenplattorna då jag inte ska bygga så högt (det handlar om cm). För att komma upp i den höjd jag önskar tänkte jag bygga upp med ytterligare två plattor cc eller liknande samt reglar i dimensionen 45X195. Placera syllpapp på betongplattorna där träreglarna ska ligga.


Väg av med vattenpass. Palla om vid behov under med klossar och syllpapp tills allt ligger i våg. Mät ramens diagonaler. När diagonalerna är lika långa så är alla vinklar räta.


Tror ni jag behöver plint eller ställer jag däcket på plattorna? Ett trädäck direkt på mark bygger man om husgrunden är låg och marken är något så när plan intill huset.


För att bygga ett trädäck på mark utan tak behövs inte bygglov i de flesta fall. Vissa kommuner har en gräns för hur högt ett trädäck på mark får vara utan att vara bygglovspliktigt.

Så bygger du ett trädäck på betongplattor Är det dags att bygga ett träckdäck? Här visar vi, steg för steg, hur du bygger ett trädäck med betongplattor som grund och vad du behöver för verktyg och material för att lyckas med ditt projekt! Tänk igenom hur du vill ha dina hörn.


Om du sågar dem i 45-gradersvinklar kan det se snyggt ut men det är stor risk att det krymper olika mycket. Hur vill du bygga grunden till ditt trädäck ? Vill du bygga bjälklaget på plintar eller på tex stenplattor på marken? Här finner du det mesta du behöver för att komma igång med planering, beräkning och design.


Gräv ut den markerade ytan ända ner till det fasta underlaget. Alternativt att jag bygger ett eget litet tralldäck. Vill bygga ett trädäck att bara lägga på dessa plattor. I Stockholmstrakten är frostfritt djup meter, ändå byggs det ganska.


Hej Jag skulle vilja bygga ett trädäck på befintliga stenplattor. Har aldrig byggt ett däck förut och är. Börja med Välja utförande, storlek.


Om man vill fånga alla dygnets soltimmar kan det bästa valet vara att bygga ett fritt separat trädäck i trädgården. En altan ska vara lätt att lägga och underhålla.


Valet av material är beroende på ditt tycke och smak och hur det ska passa med husfasad och trädgården. Det finns idag många trall att välja emellan. Bara jobbet med att gjuta plintar och att sätta upp ett stadigt regelverk tar, uppskattningsvis, cirka två arbetsdagar för två duktiga hantverkare. Ska bygga ett trädäck, kvm, som läggs direkt på stenplattor på mark.


Så här lite snabbt, vad ska jag ha för cc mellan reglarna, 45x145? Kan jag köra med 45x1och cc 60? Om du ska bygga en altan till ditt en- eller tvåbostadshus kan du behöva bygglov.


Det beror på hur du vill bygga och var din fastighet ligger. Det är byggnadsnämnden i din kommun som bedömer om det du vill bygga kräver bygglov eller inte. Altaner kan kräva bygglov beroende på hur de ser ut och är byggda.


Ett vanligt trädäck som är byggt i marknivå kräver oftast inte bygglov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.