onsdag 18 december 2019

Måla utomhus temperatur

Få anbud online från seriösa lokala målare. Helt kostnadsfritt. Då fungerar de flesta färger som bäst, både när de stryks ut och när de ska torka. Den lämpligaste tiden för målning utomhus är under sommarhalvåret, då temperaturen ligger en bra bit ovanför plusstrecket.


Den bästa tiden för målning av snickerier utomhus är från slutet av april till slutet av september. Utomhusfärg fungerar bäst i måttlig luftfuktighet och temperaturer mellan och grader.


Måla utomhus temperatur

Det ska helst inte ha regnat på en vecka när du börjar måla. Kom ihåg att träets fukthalt ska vara maximalt procent. Väder och snickerier: Då är det bäst att måla utomhus.


Temperaturen stiger sakta med säkert och snart är sommaren här. I samband med den varma årstiden är det många som passar på att måla sina hus. Men även under maj, juni, juli och augusti bör du kolla väderprognosen för de närmaste dagarna innan du drar fram dina målarverktyg.


Med dessa förhållanden fungerar de flesta färger som bäst. Understiger temperaturen grader kan i värsta fall om ytan inte hunnit torka tillräckligt frysa på ytan och då behöva tagas bort från ytan. De torktider som för våra produkter anges är vid optimal förutsättning grader och max 50% luftfuktighet. Om temperaturen istället är ca grader så får man dubblera torktiden.


Skrapa i träets längdriktning så förstör du inte fibrerna. Kontrollera att trät är ordentligt torrt, fuktkvoten får inte överstiga 15%.


Under dessa förhållanden fungerar de flesta färgerna bäst, både när du påför dem på fasaden och när de ska torka. Gör det själv: Så fixar du dina fönster i tio steg.


Så ofta behöver du måla om ditt hus. Guide: Allt du behöver veta innan du ska måla om huset. En torr, halvmulen sensommardag med en temperatur på ca 15–°C är det optimala. Du kan utan problem applicera en akrylat utomhusfärg ovanpå en yta tidigare målad med alkydfärg, men inte tvärtom.


För att kunna måla utomhus måste det som lägst vara grader varmt under hela dygnet. Tänk på att du inte kan stänga dörren förrän den torkar helt och ju lägre temperatur desto längre torktid. Lista över alla mätpunkter på temperatur. Observera att nedanstående beskrivningar utgår från obehandlat underlag.


Viktigt är att följa angivna torktider. Färgen kräver svinborstspenslar av god kvalitet. Linoljefärg ska alltid strykas mycket tunt. För tjocka skikt leder till sämre genomtork och rynk-bildning.


Följ instruktionerna på burken för den täckfärg du valt. Tänk på att slutresultatet blir mycket bättre om du målar tunna lager flera gånger istället för att stryka på mycket färg vid ett tillfälle. Följ de rekommenderade torktiderna.


Här får du värdefulla tips när du ska måla om en träfasad. Du hittar även beskrivning och instruktioner om hur du målar om träfasaden. Måla om träfasaden ? Men när kan man måla om utomhus?


Måla utomhus temperatur

Försök att undvika att måla när nätterna blir fuktiga och kalla. Starkt solljus är alltså inte att rekommendera när det är dags att pensla snickerierna utomhus. När underlaget är rent och torrt, och temperaturen är över 10°C är det bara att sätta igång.


MATT OCH ELEGANT I MÅNGA VACKRA KULÖRER. Lasyren kan brytas i många läckra kulörer. MISSTAG NR: 4: Du glömmer att grunda nytt trä.


Om du målar på obehandlat trä, till exempel en nyligen uppsatt gavelbeklädna så är det frestande att bara lägga på ett laget färg. Denna bruksanvisning gäller målning av ny, obehandlad träpanel. Obehandlad träpanel bryts snabbt ner av solen och bör därför behandlas så snart som möjligt för att få längsta möjliga hållbarhet.


Träpanel kan laseras, täcklaseras eller täckmålas. Ommålning: Vid ommålning kan du måla direkt med oförtunnad färg på rengjord yta. Allmänt: Falu Rödfärg baseras på naturliga pigment och kulören kan variera något mellan tillverkningspartier. Byt därför färgparti vid husknutarna.


Måla utomhus temperatur

Här finns samlad information om temperatur i form av kartor, mätserier och rekord. Allt material bygger på temperaturobservationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.