tisdag 26 november 2019

Lampor som går på batteri

Fri frakt och leverans nästa dag. Upp till 60% lägre pris hos oss! Fynda möbler och indredning till rea-priser hos Chilli. Gör årets bästa fyn köp online nu! Styr eluttag, lampor etc.

Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar. Stort utbud av heminredning. Välj och vraka bland våra snygga möbler och inredning.


Det huvudsakliga användningsområdet för denna belysning är på platser där el saknas. Eftersom LED- lampor inte är så energikrävande passar de bra till batteridriven belysning.


Du behöver byta batterier så sällan att chansen är god att du till och med glömmer bort att belysningen går på batteri. Perfekt på garageuppfarten och altanen!


Energisnål och batteridriven belysning som utrustats med integrerade LED-dioder, rörelsevakt samt ljussensor som hindrar att den tänds dagtid.

Dessutom finns ett blinkläge för att skapa extra uppmärksamhet. Lamporna kan riktas vertikalt (50°) och horisontellt (60°). Denna superpraktiska lilla lampa är utformad som en vanlig taklampa men är i själva verket en integrerad enhet som går på batteri.


Häng den i garderoben eller på andra ställen där det inte finns något eluttag, eller ta med den i väskan på semestern, campingturen eller liknande. Så du har alltid ljus nära till hands! Ansluts till ett eluttag och tänds vid strömavbrott med ström från batteriet i sekunder, så att lampan lätt kan lokaliseras och användas som en behändig nödficklampa.


En lysande batterilampa betyder att något är fel med ditt batteri eller laddningen av batteriet. Någonting kan ha gått sönder som gör att batteriet inte laddas upp vid körning, till exempel att generatorn gått sönder eller att generatorremmen har gått av. Det kan också betyda att batteriet blivit dåligt och behöver bytas ut. Lys upp trädgården med lampor kopplade till skymningsreläer för att ljusa upp utomhusmiljön när mörkret faller på.


Ljus bidrar till trygghet då det skrämmer bort ovälkomna gäster - utmärkt under exempelvis semestern då du möjligtvis lämnar huset under en längre tid. Om man seriekopplar batterier kan man addera deras volt. På bilden nedan har man seriekopplat lamporna istället. Om den ena lampan går sönder blir det inte en sluten krets, strömmen kan då inte gå runt och därför slocknar den andra lampan också.


Om du kopplar dina batterier på detta sätt så blir det samma sak som om du skulle haft ett enda större batteri. Den liksom går skit segt som att batteriet är dåligt, men den går runt nån sekund för att sedan stanna helt.


Ibland går den runt sekund och iblandmen sen stannar den.

Först trodde jag att det var batteriet det var fel på, så ringde en kompis till mig som är bärgare och han har någon booster som ger ut 4amphere, men det gick inte med den heller utan det var exakt samma visa. Markslöjd till kampanjpriser. Handla tryggt på Chilli.


SEs största utbud av batterier - inga avgifter och garanterat bra service! Oavsett vilket rum du inreder, hittar du belysningen hos oss!


Några av våra mest populära varumärken är Beli By Rydéns, Herstal, House Doctor, Konstsmide och Pholc. Tre integrerade led-lampor Denna uppladdningsbara arbetslampa har tre integrerade (ej utbytbara) LED-lampor som tillsammans producerar 6lumen ljusstyrka.


Lampan levererar ljus i upp till timmar innan det är dags att ladda det inbyggda Li-Ion-batteriet, en procedur som tar ungefär 4-timmar. Här hittar du allt från LED-belysning som går på batteri till stora ljusnät och julgransljus. Ett bilbatteri brukar vara på c:a ah. Teoretiskt skulle det räcka till att hålla en 10W lampa lysande i timmar.


I advent och juletider har stjärnan en given plats i hemmet. Den här fina stjärnan är smakfullt dekorerad och har LED-lampor som sprider ett mysigt och stämningsfullt ljus i rummet.


Då stjärnan drivs med batterier är den även praktiskt att montera då komplicerade och fula sladdragningar blir ett minne blott. Batterier för pannlampor. Sedan dess har marknaden fullständigt exploderat och det har blivit en djungel att välja rätt pannlampa. Och iblan som med trappbelysning, är det en ren säkerhetsåtgärd.


I rum som du använder till flera ändamål är det viktigt att ha flera sorters belysning att välja på. Som i ditt kök, där du vill kunna se vad du gör när du lagar mat, men också kunna välja en dämpad belysning när det är finmiddag. I batteriet dras sedan laddningarna från minuspol till pluspol.


I vardagen används dock oftare växelström som går ut på att pluspol och minuspol regelbundet byter plats. Detta gör att laddningarna rör sig korta sträckor fram och tillbaka.


Vi kallar den takt som polerna byter plats i för frekvens (svängningar per sekund).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.