fredag 3 maj 2019

Koppla sladdimmer

Koppla sladdimmer

Spara en massa pengar här! Du vet väl att vi också har mängder av reservdelar. Det är bra för dig och bra för miljön.


Koppla sladdimmer

Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar. KOPPLA lamppropp med kabel och kåpa, jorda vit Sladdlängd: 3. Malmbergs Dimmer för lågvoltshalogen- och LED-ljus 20-3W.


Sladdimmer för glöd- och halogenljus 40-1W. Finns det någon el-kunnig som kan svara på om man skulle kunna koppla ett grenuttag förbi en dimmer. I mitt fall skall jag bygga fyra terrarier.


Instruktioner för hur du byter en vanlig lampknapp till en dimmer. Det behöver inte vara speciellt svårt att installera en dimmer. Så här kan du koppla en dimmer.


En dimmer har stora fördelar om man jämför med ett vanligt vägguttag. Du kan själv styra styrkan, du kan på egen hand påverka hur ljust- eller mörkt du vill ha det och du kan dessutom på köpet få en lägre elräkning.


Koppla sladdimmer

En dimmer kopplas normalt i serie med lampan, dvs strömförande fasledare till dimmern, en dimmad ledare från dimmer till lampan, en nolla tillbaka från lampan till uttaget. Observera att nollan skall inte kopplas till dimmern (då brinner den). Hur koppla in dimmer ? Vill du kunna dimra golv- och fönsterlampor eller annan belysning som är ansluten med stickpropp? Då kan du på ett enkelt sätt montera en sladdimmer direkt på kabeln eller köpa en dimmer som ansluts i ett eluttag.


Vi har en gammal dimmer där det är tre trådar in: Grön, brun och svart. Nu har vi köpt en ny på Claes Ohlsson. Pil in har ett L Pil ut har något som ser ut som ett liggande kors. Sladdströmbrytare och sladdimmer installeras som mellanelement i anslutningskabel till färdiga enheter, oftast lampor.


I detta exempel visas hur en av normcentralens grupper kopplas in till en ström­ställare, två lamputtag och ett vägguttag. Exemplet visar en dold förläggning (kopplingen i ­väggar och tak som förbinds med rör och dosor).


Svart Lägg till i inköpslistan. Andra kunder köpte också. Kompakt elektronisk dimmer för montage på kabel. Avsedd för dimbara LE lågenergilampor (CFL) och glödljus (2V). Belastning LED: 4-W. Kontrollera att strömmen verkligen är avstängd och att utrustningen du ska arbeta med är spänningslös innan du börjar. Försäkra dig också om att ingen annan kan koppla på strömmen under tiden som du arbetar.


Varför inte skaffa en sladdimmer istället, i ett vägguttag pluggar man in vad som helst, handverktyg, datorer osv. Elarbeten måste oftast utföras av en behörig elinstallatör, men en del enklare arbeten med el får du utföra själv, om du har kunskap om hur du ska göra.


Ta inga risker när du gör elinstallationen själv. Re: Fladdrande ljus, sladdimmer. Jag håller helt på förklaringen att halogenlampan drar otroligt mycket startström. W och LED-belysning 4-W.


Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Kopplas in på sladden mellan lampan och. Några cookies är nödvändiga för att websidan ska kunna fungera. Clas Ohlson lämnar alltid minst års garanti.


Vi är stolta över våra produkter och det är viktigt för oss att du som kund blir nöjd. Därför lämnar vi års garanti på de allra flesta av våra produkter förutom varor av förbrukningskaraktär, och i vissa fall lämnar vi upp till hela års garanti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.