tisdag 19 mars 2019

Lumen led

Störst utbud av starka pannlampor! Kraftfull, vattentät och slagtålig. Här hittar du allt du behöver inom makeup och smink-produkter från ledande varumärken. Välj fraktsätt – hemleverans och fraktfritt.


Detta betyder att när du i dag ska välja en LED-lampa som motsvarar en klassisk W ska du välja den lampan som visar sig ha ett ljusflöde på ungefär 4lumen. Då kommer du uppfatta ljuset som detsamma. Rätt ljusflöde för rätt miljö.


Då är nästa fråga vilket ljusflöde som passar bäst för kökslampan eller fönsterlampan. Allt från varningsljus till xenonsystem och LED -lampor.


LED-lampor, lågenergilampor och halogenlampor är alla energieffektivare än glödlampor. Det betyder att de använder mindre energi för att ge lika mycket eller mer ljus.


När du ska välja lampa så titta i första hand på hur mycket ljus lampan ger, detta kallas ljusflöde och visas i lumen vilket ofta förkortas lm. Vad betyder led och lumen ? Dagens snabba frammarsch på tekniksidan avseende den nya LED -tekniken (Light Emitting Diode) lämnar många frågetecken efter sig, framförallt bland alla som ska köpa en ny pannlampa.


LED-lampor av olika modeller kan ha samma effekt i watt, men olika lumen vilket innebär att vissa modeller är mer eller mindre effektiva. Till exempel kan en LED-lampa som ska motsvara en 75W standardglödlampa ha effekten 10W eller 5W - men samma lumen.


Lumen led

Båda lamporna lyser alltså lika starkt, men har olika elförbrukning. Watt är en enhet som beskriver den energi som förbrukas av en lampa. Lampor blir mer och mer energieffektiva. En spotlight med en smalare spridningsvinkel kommer att lysa mycket kraftigt med ett ljusflöde på 2lumen.


Lumen led

Här börjar vi tala om lampor som absolut lyser rätt kraftigt. Tidigare för glödlampor användes effekt (Watt) för att beskriva hur starka glödlamporna var, men nu används istället lumen. Nedan finns en jämförelsetabell mellan watt och lumen. Jetztn und sparen!


Tidlösa favoriter och trendiga nyheter till snälla priser. Se våra attraktiva kampanjer. Upp till 20% rabatt på Taklampor. Skynda att köpa innan produkterna tar slut. Fri frakt över 5SEK! Lux är enheten för illuminans, belysning. Vi har en fantastisk kundservice och leveranstid. Med oss hittar du allt du behöver från extraljus, LED -ramp, lampor, varningsljus. I alla prisklasser. Stort lager med lamporna du behöver i lager hela tiden.


När man pratar om olika typer av LED belysning så beskriver man mängden ljus med ljusflöde, vilket mäts i lumen. Lumen är enheten för ljusflöde. Tidigare när man pratade om lysrör och glödlampor, så beskrev man hur starka de var genom att nämna hur stor effekt de var på.


Eftersom LED lampor drar så mycket mindre energi, är det inte möjligt att jämföra effekten på de olika lamporna som man gjorde innan. Istället för effekt så tittar man på ljusflödet hos LED lamporna. Lathunden hjälper till att jämföra mellan effekt för gamla ljuskällor och lumen för LED lampor. LED är det senaste inom ljusteknik och kommer sannolikt att ersätta all annan teknik inom en snar framtid.


Lumen led

LED-lampor har ett oförtjänt rykte om sig att ge ett kallt sken, men numera ger de ett varmvitt sken i olika lumen. Gillar du de fina glödtrådslamporna som fanns förr ska du definitivt titta på TRÅDFRI som har LED -filament.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.