torsdag 14 mars 2019

Knäortos menisk

Marknadens mest kompletta sortiment av ortopedtekniska knäskydd och knästöd! En knäortos används ofta vid omfattande instabilitetsproblem vid meniskskada och har en stabilare skena och anpassningbara bandsystem för individuell anpassning av stabilitet och avlastning. Knäledens benstruktur utgörs av tre ben som möts mitt i knäleden.


Lårbenet (femur) är kroppens största ben som möter skenben (tibia) och vadben (fibula) mitt i knäleden. Mellan benen i knäleden ligger menisken.


Menisken är uppdelad i en inre och en yttre menisk som både bidrar till och agerar som knäledens stötupptagare. Knäskydd Stabil Menisk är ett anatomiskt konstruerat knäskydd speciellt utvecklat för att effektivt stabilisera och avlasta en meniskskada i knäleden. Knäskyddet har två rigida förformade metallskenor tillverkade av formbar aluminium som effektivt bidrar till extra stöd och avlastning av knäleden både för lågintensiv belastning vardagligt som vid idrott och motion.


En knäortos är ett kroppsburet hjälpmedel som används för att stödja knät och förhindra felställningar i knät. Syftet med en knäortos är att lindra smärta, att ge stabilitet och stöd för knät, förhindra överrörelser, att ge kompression så att svullnader inte uppstår, öka blodcirkulationen och ge värme runt problemområdet. Oftast skadas den inre menisken något mer frekvent vilket kan förklaras med att den är något mindre rörlig än den yttre.


Meniskerna är några millimeter tjocka och utgörs av brosk och bindväv. Den andra typen av skada är meniskförändringar som oftast kommer i medelåldern utan någon föregående olycka. De beror mer på att menisken blivit skör, precis som brosket blir vid artros.


Knäortos menisk

Dessa förändringar beror på knäartros och behöver sällan opereras, utan behandlas som vid artros med fysioterapi. Beställ en MR-undersökning, om knät är låst så inom någon dag, om det är upplåst så inom vecka. Därefter kontakt med artroteamet. Förbered för artroskopisk operation med menisksuturering.


Knäortos menisk

Det finns i en knäled en inre (mediala) och yttre (laterala) menisk. Musklerna runt knäleden verkar både stabiliserande och skapar rörelse.


Ledytor, muskler och ligament mår som bäst när de får arbeta, det är då styrka, smidighet och hållfasthet upprätthålls. Menisker, brosk, korsband och ledband hjälps åt att ge stabilitet och rörlighet åt knäna, som i friskt tillstånd är oerhört starka och belastningståliga.


Olika knäortoser används för att ge stabilitet av akuta skador som till exempel stukningar. Ortoser har också ett mycket stort användningsområde vid rehabilitering efter en knäskada och vid kroniska åkommor.


Menisk - och ledbandsskador i knäleden hos äldre Jerker Sandelin En ansenlig del medelålders och äldre personer utövar regelbundet sport och idrott. Intensiteten i sportandet har visserligen minskat, och olika slag av kontaktidrott har fått ge vika för lugnare grenar som stavgång, simning, golf och skidåkning. NordiCare är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför noga utvalda produkter till kunder inom rehab och ortopedi, kirurgi samt fallprevention.


En central del i NordiCares produktutveckling är funktion och användarvänlighet. Stabil knäortos med aluminiumskenor för optimal avlastning. Kors på baksidan som förhindrar översträckning av knäleden.


Knäortos vid korsbandsskada. Träningsövningar för dig med knäartros. Lämplig motion, styrketräning och strecht av benmusklerna minskar vanligtvis knäsmärtan.


När man först sätter igång med träning kan besvären öka tillfälligt men detta blir bättre efter en tid och är helt normalt. Handla Futuro Knästöd hos Apoteket - Farmaceutisk kompetens och noga utvalda hälsoprodukter. Postoperativa knäortoser används för postoperativ eller posttraumatisk stabilisering av ben och knä där kontrollerad rörelseomfång, ROM, eller immobilisering behövs.


Ett smidigt och funktionellt knäskydd vid artros, knäartros, meniskskada och lätt instabilitetskänsla i knät. Knäskyddet ger kompression och stöd vid smärta och svullnad i knäle vilket underlätte.


Ledbandsskador i knät delas in i två kategorier – dels skador på det yttre respektive inre ledbandet och dels korsbandsskador på det främre eller bakre korsbandet. Beroende på trauma kan individen ha en skada på en eller flera av dessa, alternativt i kombination med en skada på menisk. Vid en grad 3-skada är det sistnämnda vanligt.


Det kan finnas flera olika orsaker bakom ett svullet knä. Vanligt förekommande anledningar är stukningar eller andra knäskador. Knästöd : Stöd för knäna ger en smärtlindrande effekt vid skador som brosk- förslitnings- och ledbandsskador, löpar- och schlatterknän och artros.


Knäortos menisk

Ofta kan du komma behöva ett knästö en knäortos, som ger stabilitet och smärtlindring. Det finns flera platser för att skaffa ett knästöd exempelvis SportsRehab.


Det som de flesta knäskador har gemensamt är att det är vanligt att de kommer på grund av att du missbrukar din ergonomi, det vill säga att du använder dina knän på ett slitsamt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.