fredag 1 februari 2019

Rullstol bredd

Rullstol är en stor del av vår verksamhet. Vi har ett brett sortiment av olika modeller. Hos oss hittar ni förmodligen det ni behöver. Mest kompletta utbudet av både små och stora hjälpmedel.


För en enklare vardag. Dessa rullstolsvändmått är olika för till exempel inne i en bostad och på tomten. Att det finns tillräckliga areor för att använda rullstol prövas i bygglovet.


PBL och PBF Övergripande krav på tillgänglighet och användbarhet. Hopfälld rullstol kan förvaras stående med en bredd av cm. Sitsens djup är cm. Ryggstödets bredd är cm.


Stolen är försedd med tramprör. En rullstol med ännu bättre sittkomfort och köregenskaper. Alla personer är olika. Cross är mer än allroun den kan anpassas för individuella behov på detaljnivå.


Den aktiva komfortrullstolen. Etac Prio komfortrullstol. Det handlar om den individuella förmågan. Vår strävan är att möta användaren på toppen av förmågan med form och stödjandeinsatser.


Rullstol bredd

Mer tyngd över drivhjulen ger mer lättkörd rullstol men ökar tipprisken. Skall brukaren själv driva rullstolen brukar ett bra riktmärke vara att fingertopparna ska nå till drivhjulens nav. Justera tippskydden. Det finns krav på dörrar och tillgänglighet.


Rullstol bredd

Dessutom finns det regler om att dörrar lätt ska kunna öppnas. Dvs dörrbladet är cm. Inspektörerna hade inga synpunkter på den bredden. Det borde gå med 90-karm men har du mindre än så kanske det blir problem.


Lite hänger det också på modellen på rullstolen misstänker jag. Få tyst på vattenburen handdukstork? Minsta tillåtna bredd för handikappsanpassad. Hos Seniorlife har vi en serie av rullstolar av hög kvalitet och till rimliga priser.


Vi erbjuder hjälpmedel för seniorer med fokus på kvalitet och kvalificerad vägledning. Lägg där till trygg och stabil konstruktion och utmärkt komfort. Våra rullstolar är CE-godkända.


Rullstol bredd

Minst års garanti på alla modeller. Rea Azalea är en manuell komfortrullstol och det naturliga valet för den mer aktiva brukaren likväl som för den passiva. Det komfortabla sitssystemet gör det möjligt för brukaren att vid behov förändra sitt sittande med bibehållen komfort. Använder rullstolen både inne och ute, gör oftast självständiga överflyttningar och tar med sig rullstolen själv i bilen.


U3-Light är en rullstol som är avsedd främst för den mer erfarne aktive brukaren. Vi tänkte använda befintliga gamla dörrar för badrumsdörr men endast byta låskista på dessa.


Har några i olika storlekar men skulle vilja veta vilket krav på bredd det finns för att det skall gå in en rullstol, och att den då skall räknas som handikappanpassad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.