torsdag 24 januari 2019

Göra egen lampskärm av papper

Stort utbud av belysningstillbehör. Markslöjd till kampanjpriser. Handla tryggt på Chilli. Skapa den rätta stämningen i rummet med nya lampskärmar.


Välj och vraka bland våra snygga möbler och inredning. Vi har lampskärmar och världens bästa varumärken till rätt pris. Utsökta lampskärmar designade av Estrid Ericson och Josef Frank.


Vackra färger och tidlös design av Estrid Ericson och Josef Frank. Gör en lampskärm i papper. Kakelugn i miniatyr av skräp.


Göra egen lampskärm av papper

Alla tre av dessa alternativ ger hållbara skärmar som inte äts upp av ljuset, blir bruna eller spricker, som de färdigköpta lampskärmarna gör, eftersom de oftast är gjorda av »plastpapper«. Ett stort utrymme för fantasi ges av tre kopeck-plastkorgar för använt papper och föråldrade korgar.


De är nästan redo att användas som lampskärm, det är bara att göra ett hål i botten till glödlampan, och om du slår på fantasin och dekorerar dem, kommer ingen att känna igen gårdagens röstlåda i lyxig golvlampa. Du kan göra en vacker blommor på en lampskärm av vanligt tyg.


Föreställ dig att du gör en bukett och att du själv förstår hur du bäst ska agera. Längs kanten av lampskärmen kan du lägga till en kant av flera pärlor på en fiskelinje eller fästa dem på olika platser på kronbladen. Jag visar hur du väldigt enkelt rullar ihop papper till rosor. Det finns mängder av olika lampor som du kan göra helt själv.


Hanna Wessman klär sina egna lampskärmar. Blev inspirerad av Carolinas lampa gjord av virkade dukar och gjorde en egen. När Origami lampskärmen är vit skapar den en vänlig atmosfär i rummet2.


Jag har snart års erfarenhet av skärmtillverkning. Jag gör mer PVC-skärmar än vad jag gör "franska skärmar med foder" Men jag har kollegor som gillar det där så maila din förfrågan.


Många suktar efter lampskärmar i tyger från Svenskt Tenn. Här ser du helt fantastiska lampor som du kan göra av saker du säkert redan har hemma. Använda tekoppar och gör dina egena tekopps-lampor.


Av gamla plastskedar och plastflaskor kan man göra en stor lampa. Välj din lampskärm och anpassa lampan efter din smak och inredning. Längtar du efter något nytt? Liva upp rummet med en ny lampa.


Du vet väl att vi också har mängder av reservdelar. Det är bra för dig och bra för miljön. Tusentals smarta, säkra, miljövänliga och energisnåla produkter som lyser upp ditt hem. Limma ihop ändarna, så det bildas två rör med en höjd på och cm.


Göra egen lampskärm av papper

Håll ihop rören med ett par klädnypor och ett snöre tills limmet är torrt. Såhär gör du din egen lampskärm. I avsnitt av Sommar med Ernst skapar Ernst en vacker blomsterlåda och gör fina vaser med hjälp av lite papper. För att göra din egna lampa behöver du.


Vi kommer inte visa exakt hur man gör lampskärmen, en utmärkt video på hur man gör skärmen finns hos Needcraft. Vi kommer istället berätta hur vi tryckt tyget och hur det gick att använda lampskärmspaketet till att göra en egen skärm. Lampa av Ikeas bordstabletter.


Göra egen lampskärm av papper

Lägg pappret framför dig med baksidan uppåt. Vik kortsidorna mot mitten, så att de överlappar varandra med 1-cm. Detta skall bli botten. Ju bredare vikning desto bredare botten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.