tisdag 19 juni 2018

Seriekoppla led lampor

Stort utbud av belysning. Sveriges största urval av batterier - Inga avgifter och garanterat god service! En LED som är byggd för 350mA ska endast drivas med en driver (transformator till LED ) som klarar av att hålla 350mA i kretsen. En LED driver anpassar sig efter hur många spotlights du ansluter och höjer eller sänker spänningen för att bibehålla 350mA hela tiden.


Just därför får man aldrig montera spotlights med drivern påslagen. Med LED tejp kan man skapa oslagbara detaljer i sin belysning. Inkoppling av LED tejp, lister är ganska enkelt.


LED Tejp drivs vanligtvis med 12V eller 24V DC. Ev styrningar, dimmer, controller etc kopplas med stor fördel in på sekundärsida. Sådana laster kan seriekopplas med förväntat resultat. Men en LED lampa som kopplas mot 120V innehåller någon form av drivelektronik.


En LED vill ha några enstaka volt, den är känslig för max ström osv. I enklaste fall så innehåller drivelektroniken bara ett motstånd som begränsar strömmen. Som framgår av bilden vill jag koppla in Led lampor till driver.


Tänkte dra en lång sladdpar där ena tråden är obruten hela vägen och den andra klipps upp för att koppla in armaturen. LED-driver som klarar "vanlig" dimmer? Hur kopplar jag in Malmbergs LED driver? Om man seriekopplar batterier kan man addera deras volt.


Seriekoppla led lampor

På bilden nedan har man seriekopplat lamporna istället. Om den ena lampan går sönder blir det inte en sluten krets, strömmen kan då inte gå runt och därför slocknar den andra lampan också. LED eller ljusdioder är det största teknikskiftet sedan glödlampan och har revolutionerat belysningsbranschen de senaste åren. Skiftet och utvecklingen har skett betydligt fortare och bredare än vad någon kunnat förutse eller ens drömma om - idag vet vi att LED är framtidens ljuskälla.


En vanlig glödlampa på 25W förbrukar som sagt 25W energi, medan en motsvarande LED förbrukar 3W, dvs. Som normallampor, päronlampor, klotlampor och kronljuslampor. LED - lampor - energisnåla lampor för alla behov. Och så har de väldigt lång livslängd.


Kraftfull, vattentät och slagtålig. Styr eluttag, lampor etc. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar. Välj och vraka bland våra snygga möbler och inredning.


Seriekoppla led lampor

En 60W glödlampa har en liknande ljusstyrka som en LED lampa på 5W eller 7W. Därför behöver vi en annan metod. LED lampor använder, som vi vet, mycket mindre energi.


Seriekoppla led lampor

Vi vänder därför våra ögon till enheten lumen. Bra för miljön, prisvärda och lång livsläng LED-lampor har många fördelar.


Vi har lampor för vanliga socklar som Eoch Emen även spotlights och speciallampor. TPositionslampor, BA9S, T4W, W5W.


LED -lysrör är vanligen tillverkade av en mycket tålig plast kallad polykarbonat. C5W Spollampor 36mm, 42mm för skyltbelysning och interiör, Tlysdioder, BA15S, BAY15D för bakljus, blinkers mm. LED Dimljuslampor som DRL, Can-bus diodlampor och stort sortiment diodljus till bl. Du kan göra mysiga platser att vara i och en vacker bostad att se på.


Här har vi samlat marknadens bästa ljusslingor – både julbelysning och slingor du kan använda året om. Hos oss hittar du snygga lampor för alla rum och alla tillfällen.


Ljuset i ett rum skapar både stämning och bidrar med funktion. IKEA vill göra sitt för miljön och därför består många av våra ljuskällor av lågenergilampor med LED -ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.