onsdag 28 mars 2018

Civilförsvarets vevradio

En perfekt nödradio eller varför inte till båten, bryggan eller vandringen? Vevradio LCD 6kr. BUY NOW Första hjälpen Cederroth MEDIUM 4kr. I dessa coronatider vistas vi mer än vanligt i våra hem och troligtvis blir det än mer under den stundande jul- och nyårshelgen.


Civilförsvarets vevradio

Då behöver du ha koll på att hemmiljön är trygg och säker! Nu har jag testat Civilförsvarsförbundets vevradio under ett par dagar för att se vad som är vad. Radion är full av smarta och praktiska funktioner som i borde passa de flesta situationer och behov.


Krisberedskapslåda. Se till att du klarar dig hemma om krisen skulle slå till. För dig som vill ha förslag på vad en krisberedskapslåda kan innehålla har vi tagit fram en lista. Om du är intresserad av beredskap och av att vara en hjälp för dina medmänniskor vid en krissituation så bör du lära dig mer om Civilförsvaret och då särskilt Civilförsvarsförbundet som är en mycket viktig förening som verkar för ett säkrare samhälle och gemensam krisberedskap.


För den late finns även möjlighet att driva den med batteri. Powerbank med solcell. Med denna bärbara powerbank kan du ladda platta och telefon med hjälp av solen. Nödradio - Biltema.


Allmänna bestämmelser § I denna lag ges föreskrifter om civilförsvarets verksamhet och organisation. Civilförsvarsverksamheten har till syfte att vid väpnade angrepp mot riket utifrån skydda och rädda civilbefolkningens liv samt enskild och civil allmän egendom. Sangean – MMRSurvivor är en praktisk vevradio (FM och AM) för alla tillfällen.


Här kan du köpa friluftsmat. Muggar, stekpannor, bestick m. Skotork, strumpor, mössor med mer. Leta nu fram en batteridriven radio och lägg den tillsammans med dina ficklampor.


P grund av snabba den i av spridningen. Med en vevradio eller en solcellsdriven radio riskerar man inte att tappa informationen från samhället. Men riktigt så enkelt är det faktiskt inte.


Civilförsvarets vevradio

Jag har själv två eller tre vevradioapparater (PR-prylar från nittiotalet) och minst en solcellsradio. Om inte annat är ju konsulent Harry en hyvens prick. I takt med civilförsvarets nedrustning har också våra beredskapsdepåer minskat och idag saknar Sverige ett beredskapsförråd av livsmedel. Lyssna på Sveriges Radio P4.


Inlägg om vevradio skrivna av vastrasicklaon. Danska Civilförsvaret när det gäller att ta hand om kemiska bomber från bottenfynd. Medborgarna är grunden för säkerhet och trygghet i. Inkommande elservis, elledningar, radio- och teleledningar är försedda med ventilavledare och transistentskydd för att ge. Knivar, yxor och multiverktyg för överlevnad.


Kniven och yxan är några av människans allra äldsta trotjänare, och oumbärliga i många kris- och nödsituationer. Arbetet med krisberedskap och civilt försvar handlar om att stärka samhällets förmåga att förebygga och hantera kriser och krig. Ansvaret för dessa uppgifter delas mellan ett stort antal offentliga och privata aktörer som myndigheter, kommuner, regioner och företag.


Laddning (5V in) via den tillhörande mini USB kabeln. Efter att du lagt din order får du en bekräftelse till din e-postadress (inom timmar) Frågor? Den har utgång för att ladda upp andra apparater, men till skillnad från Civils också mini-USB.


Drivs av vanliga batterier, vevdynamo eller solljus. Du kan hålla dig informerad om myndigheternas information och råd i ett utsatt läge. Sverige har inte varit i krig på många, många, många år vilket gör att vi medborgare är rätt dåliga på det där med att vara redo för en krissituation.


Men även vårt samhälle i stort har blivit mindre redo och betydligt mer sårbart. Försvarsberedningen har därför nu lämnat en rapport till försvarsminister Peter Hultqvist (S) där man föreslår ett antal lösningar.


Civilförsvarets vevradio

Björn visar en vevradio som även laddas med solceller. Du laddar batteriet i den genom att veva eller med hjälp av solcellerna och sen kan du sätta på radion och lyssna. Många som brukar vara på fjället tycker de är bra att ha då, säger Björn Flinth.


Anette Staaf har bland annat en vevradio i sin hemmalåda. Hon började gå kurser och hade snart gått alla. Jag var radioamatör och var med i Vårgårda radioklubb när vi blev uppsökta av Frivilliga resursgruppen, FRG. Jag insåg att jag helt naturligt gör just det som de jobbar me säger Anette.


TFÖ är en övning på ett ben. Hemberedskap eller prepping. Vatten, Värme, Matlagning, Kommunikation allt du behöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.