onsdag 10 januari 2018

Fotogenlampa veke

Stort urval av vekar. Fri frakt över 2kr. Blixtsnabb leverans. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt veke till just din lampa.


Mjuka bomullsvekar med en lätt textur som inte sliter på kuggverket och har en god uppsugningsförmåga. Veken är en förbrukningsvara till fotogenlampa som är lätt och billig att byta.

Hittar du ingen originalveke, lägg din gamla veke platt och försök att mäta bredd och längd för hitta en liknande. Fotogenlyktor - Högkvalitativa lyktor för båten samt tillbehör som lyktglas, brännare, veke och bränsle. Inget höjer mysfaktorn som en fotogenlykta. När augustimörket faller på finns det inte mycket som slår en lugn kväll ombord i fotogenlampans ljus.


Stjärnbrännare - Enkel fotogenlampa med rund snörveke och motsvarar ljuset från cirka fem stearinljus. Använder lite bränsle och kan passa bra som trevnadsljus.


Flatbrännare - Förekommer ofta som stormlyckta och namnet kommer av att den använder en platt veke. Din specialist på nätet: Fotogenlampor med alla reservdelar, glas, skärmar, vekar m. Jämför pris på kök.

Hitta rätt produkt till rätt pris. Veke fotogenlampa SPARA pengar genom att jämföra priser på modeller Läs omdömen och experttester Betala inte för mycket – Gör ett bättre köp idag! Byta veke i en fotogenlampa ? Om veken har torkat och behöver bytas ut kan du dra ut den underifrån.


Använd alltså inte vekskruven i det här läget. Den nya veken förs in underifrån och vrids på plats med vekskruven. Har glaset blivit sotigt kan du diska den i diskmaskin eller för hand.


Passar även modeller: Rainbow (TYPE B, C), Moonlighter (TYPE H, I), Sundowner, Sunsprite. Om en brinnande tändsticka doppas med i fotogen släcks den. För att antända fotogen behövs en veke som förändrar flampunkten eller behöver fotogenen förvärmas.


Du ska aldrig använda ett annat bränsle i en fotogenlampa som har lägre flampunkt än fotogenets. Använda bara fotogen eller bränslen med flampunkt över 65°C. Hos oss på Lampan hittar du fotogenlampor i alla dess slag, från vår välkända leverantör Karlskrona Lampfabrik med anor långt tillbaka i tiden. En ny veke kostar bara några tior och håller i flera år oftast, därav är det en viktig investering när man renoverar sin lampa.


Du kan läsa ovan under ”Brännaren” om hur du får loss en gammal veke ur en brännare. Veke finns på naturkompaniet, kan även finnas i belysningsaffärer med bra utbu eller i närmaste lanthandel Vissa säljer styckvis, vissa på metervara. Men ska du bara ha nån enstaka finns de hos naturkompaniet, kostade kr häromåret när jag handlade senast. Extra veke som passar till fotogenlyktorna från Strömshaga.


Välkommen till Stockholms bästa lampaffär!

Vad är en fotogenlampa ? Fotogenlampan består av ett oljehus med en rund eller flat veke och ett brännarrör. Veken suger upp oljan eller fotogenet till brännaren och brännarröret håller inne och skyddar lågan, samtidigt som den får tillräckligt med syre för att lågan inte ska slockna. En fotogenlampa kan man använda i stort sett hur länge som helst.


När veken brunnit ut och fotogenet tagit slut är det bara att byta. Veken träs oftast igenom underifrån och sedan skruvar man upp den till önskad längd. Ju längre veke, desto större låga. Köp Veke Juliana hos Byggmax.


Upptäck denna fotogenlampa i mässing och rökf Visa mer. Veke till Stelton oljelampa Stelton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.