torsdag 19 oktober 2017

Behandla trädäck sioo

I annonsen garderar sig Sioo Woodprotection med uttrycket ”upp till” år. Det låter väldigt bra men det förpliktigar väldigt lite, säger hon.


Nu genomför SP två projekt i samarbete med Naturvårdsverket, Malmö stad och länsstyrelsen i Umeå, där man utvärderar beständighetsegenskaperna hos virke som behandlats på olika sätt. Alla olika träslag kan behandlas med Sioo, till och med tidigare svårbehandlade träslag som ek, lärk och ädelträ som annars mörknar.


Impregnerar du din altan med Sioo får träet en ljusgrå färg och behåller det vackra utseendet i många år och du slipper även problemet med stickor. Principen bakom behandlingen med Sioo är att den kiselhaltiga vätskan härdar i träet där den bildar kiselkristaller. Dessa stabiliserar träet och hindrar smuts att fastna, att träet suger till sig fukt och att alger kan få fäste på ytan.


Sioo kan också användas på staket, plank, fasadpanel, vindskivor och utemöbler. Sioo :x patenterade träskydd har inspirerats och designats av naturen för banbrytande arkitektur och design- och miljömedvetna husägare. SiOO :x gör motståndskraftigt träskydd som bevarar dina träytor och skyddar dem på djupet, med naturens egen kiselteknologi.


Den patenterade formulan finns både i grundläggande träskydd och kompletterande ytskydd och gör dina träytor lena, silvergråa och hållbara. Två strykningar med Sioo Träskydd Steg där man skall låta första strykningen torka minst två timmar och andra strykningen torka minst fyra timmar. Sioo Impregnering finns i två varianter, en för horisontella ytor (grön och vit kork) och en för vertikala ytor som kallas Sioo Panel (röd kork).


Behandla trädäck sioo

Perfekt när du inte vill använda vanlig träolja. Vill du skydda ett tryckimpregnerat trädäck eller altan helt från fukt måste du således olja in det med jämna mellanrum. Oljans effekt avtar med tiden och då krävs det ny olja.


I regel behöver du olja in det på nytt varje år om du vill att det bibehåller full fuktavvisande effekt. Bilderna som finns på Sioo :s hemsida, testaltanen, är väldigt lik plankorna på vår altan men vi behandlar dom med såpa. Vi har m² som vi behandlar på de viset, det här blir 3:e sommaren med den behandlingen. Med skurmopp tar det inte alls specielt lång tid att göra.


För att rabatten ska gälla ska koden ”sommar med Sioo :x” uppges till butiken. Snyggast och bäst blir det så klart att behandla ett nytt trädäck med SIOO :X men vi är ändå supernöjda – blev så mycket bättre än tidigare!


Dessutom så är ett SIOO :X behandlat trädäck såååå fint tycker jag med den silvergrå ytan. Det blir ju så klart absolut snyggast om man behandlar det när trädäcket är nytt men men, det kommer bli bättre än det är nu i allafall!


Sioo :x är ju ett kiselpreparat, ett naturligt grundämne så det innehåller inga skadliga ämnen. Vi testade dem på det första trädäcket som har varit obehandlat ett par år.


Behandla trädäck sioo

Halva däcket behandlade vi med med Sioo och andra halvan med Nitor, se bil skarven är mellan fötterna. Slutresultatet blev bra med båda produkterna. Gå sedan tillbaka och arbeta in och stryk ut med pensel tills träet är mättat. Påförs vid minst ° C men ej i hett solljus.


Då har medlen härdat och den andra strykningen fixerar ytan så att den håller i många år framöver. Sioo Ytskydd läggs på en andra gång, på horisontella ytor, efter 10–månader. Sioo impregnering är ett miljövänligt, vattenbaserat, effektivt system med stora unika fördelar för rengöring och skydd av trä. Sioo impregnering kan användas på alla ställen där man vill ha en attraktiv, ren och ljus träyta eller har behov av ett effekt ivt skydd mot påväxter och stickor.


Efter det ska träet behandlas med olja eller en lasyr. Båda kan pigmenteras så att altanen får den nyans som önskas, samtidigt som pigmentet gör att träet skyddas lite extra mot solen. Oljan sjunker ner väldigt mycket i träet. Behandling av tryckimpregnerad trall.


Vänta alltid med behandling tills värsta ”grönsticket” försvunnit från ytan. Minst 2-månader helst ett år. Den tråkiga tryckta ytan kan bli kanonfin samtidigt som du bromsar uppkomsten av gråträ.


Silvertjäran är mer täckande och kan därför användas även till mörka och riktigt besvärliga däck. Få beskrivningen till världens läckraste trädäck.


Behandla trädäck sioo

Vi har bett vår byggnadskonstruktör att rita ett detaljerat förslag på ett superläckert och jättestort trädäck. Här får du både ritning, tips och massor av inspiration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.