torsdag 1 september 2016

Altan trall komposit

Stabila och lättrullande trallor för smidig hantering. Köp online med fri frakt! För 2liters fat i galvat stål. Med öppen botten eller tät botten.


BAUHAUS har låga priser på trall i olika utföranden. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Du får en underhållsfri trall som varken behöver oljas in eller behandlas.


På altanen samlas man barfota i sommarsolen. Grillen glöder, barnen leker och i hörnet ligger hunden. Altanen ska vara en plats utan tvång och måsten. Det blir den med Place komposittrall.


Den ser ut som trä och känns som trä, men du slipper allt det underhåll som trätrall kräver. Träkomposittrall är nämligen en kombination av olika träfibrer och plaster, vilket ger ett material som är särskilt motståndskraftigt, underhållsfritt och skönt att gå på.


Så vill du ta till vara på varje ledig stund istället för att vårda ditt trädäck, då ska du. Fördelen är att bra komposittrall ser ut endast som trä och ger därför en snygg finish för din altan eller balkong.


I och med att den är blandad med plast blir den slitstark och fungerar även bra runt ett poolområde. Då trall har en spårad yta passar den extra bra ur säkerhetssynpunkt runt poolen då detta leder bort vatten. LÄS OCKSÅ: Allt om altaner.


Trä blir grått utomhus. Komposit och färger.


Enligt leverantören förlorar trall och lister en del färg de första 3-månaderna, men sedan kommer färgförlusten att vara så liten att du inte lägger märke till den. Vi har både ihålig och massiv komposittrall som har samma yttermått och kulör, vilket gör det enkelt att kombinera dessa när du bygger din altan. Alla våra längder är meter långa då de är lättare att lägga och transportera och inte så tunga. All vår trall klarar av att vara ute året om.


Altan trall komposit

Ett exempel är vår komposittrall som har genomgått tester för att säkerställa att de klara de högt ställda kraven som det svenska klimatet ställer. Hos Beijer Byggmaterial kan du köpa trall i långa längder. Med dessa kan du då bygga ett snyggt altangolv utan skarvar. Här är några av de kända problemen av att välja komposit till terrassen.


Brädorna kan slå sig och spricka. Träreglar kan ruttna om brädorna leder ner vatten på dem. Plastens goda egenskaper visar sig i och med att komposittrallen är så gott som underhållsfri.


Den behöver inte oljas eller behandlas som många andra träprodukter. Här hittar du komposittrall, ett material som består av en blandning av bambufiber och återvunnen plast.


Altan trall komposit

Resultatet är en tung, väderbeständig uteplats som inte angrips av röta, spricker eller vrids. Förutom det har vi även trallrutor och balkongplattor i olika utföranden, perfekt för balkongen eller den lilla uteplatsen. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda!


Träkomposit är en termoplastiskt bearbetad komposit av träfibrer och plast. Inga hotade tropiska träslag används i tillverkningen och materialet är återvinningsbart.


Altan trall komposit

Materialet har tagits fram för att vara beständigt nog att fungera som utomhusgolv. Användningsområden är altaner, uteplatser samt runt poolkanten. Det fungerar fint på uteplatser som trall på altaner, balkonger, terrasser och runt poolen.


Ett träkompositgolv läggs som brädor bestående av träspill och återvunnen polyethylen. Med en komposittrall får du ett golv som är underhållsfritt.


Det händer främst om de skruvas fast på träreglar som rör sig mer än komposit. Du slipper allt jobb med oljning och målning. Våra brädor finns i tre olika utföranden och fyra härliga färger. Den är dubbelsidig med två olika profiler vilket ger dig flera valmöjligheter när du designar din altan precis så som just Du vill ha den.


De vanligaste storlekarna på trallvirket är 22xmm, 28x1mm och 34x1mm. Väljer du 28x1mm, får du en mer traditionell altan.


Om du inte hunnit installera altanen än skulle jag rekommendera en ordentlig behandling av ändarna av plankor innan montering med något vattenavvisande behandlingsmedel. Teak och komposit är två material som är anpassade för utemiljö.


Trätrall kan behöva underhållas genom oljning och slipning men är ett billigare alternativ. Om du ska till och bygga ett uterum eller en altan går det idag att få till väldigt snygga utegolv. Men när sommaren var över var det upp till – mm glipor på vissa ställen.


När det efter ett par säsonger var dags att behandla altanen med SIOO tänkte jag att jag lika gärna kunde skruva upp trallen och sätta om den. På meters bredd fick jag in en hel 120mm fura extra med bibehållen tumstocksbredd emellan varje trall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.