onsdag 20 juli 2016

Vevradio civilförsvaret

En perfekt nödradio eller varför inte till båten, bryggan eller vandringen? Vevradio LCD 6kr. BUY NOW Första hjälpen Cederroth MEDIUM 4kr.


Radion är full av smarta och praktiska funktioner som i borde passa de flesta situationer och behov. Vill du bidra till ett säkrare och tryggare samhälle? Vattendunk vikbar L. Boken om hemberedskap 1kr.


Hitta Vilse pussel kr. Fotogenlykta FEUERHAND 3kr. Ullpläd Civil 4kr. I dessa coronatider vistas vi mer än vanligt i våra hem och troligtvis blir det än mer under den stundande jul- och nyårshelgen.


Då behöver du ha koll på att hemmiljön är trygg och säker! Krisberedskapslåda. Se till att du klarar dig hemma om krisen skulle slå till.


Vevradio civilförsvaret

För dig som vill ha förslag på vad en krisberedskapslåda kan innehålla har vi tagit fram en lista. Nödradio - Biltema.


Sangean – MMRSurvivor är en praktisk vevradio (FM och AM) för alla tillfällen. Här kan du köpa friluftsmat. Muggar, stekpannor, bestick m. Skotork, strumpor, mössor med mer. Leta nu fram en batteridriven radio och lägg den tillsammans med dina ficklampor.


Vevradio civilförsvaret

P grund av snabba den i av spridningen. Men riktigt så enkelt är det faktiskt inte. Med en vevradio eller en solcellsdriven radio riskerar man inte att tappa informationen från samhället.


Jag har själv två eller tre vevradioapparater (PR-prylar från nittiotalet) och minst en solcellsradio. Knivar, yxor och multiverktyg för överlevnad. Kniven och yxan är några av människans allra äldsta trotjänare, och oumbärliga i många kris- och nödsituationer.


Nedanstående paketlösning kan du enkelt komplettera med andra saker som du kan behöva, som till exempel extra värmekälla, brandsäkerhetsprodukter och powerbank. Att kunna klara dagar utan hjälp utifrån är en rekommendation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Arbetet med krisberedskap och civilt försvar handlar om att stärka samhällets förmåga att förebygga och hantera kriser och krig.


Ansvaret för dessa uppgifter delas mellan ett stort antal offentliga och privata aktörer som myndigheter, kommuner, regioner och företag. Om inte annat är ju konsulent Harry en hyvens prick.


I takt med civilförsvarets nedrustning har också våra beredskapsdepåer minskat och idag saknar Sverige ett beredskapsförråd av livsmedel. Lyssna på Sveriges Radio P4. Inlägg om vevradio skrivna av vastrasicklaon.


Medborgarna är grunden för säkerhet och trygghet i. Inkommande elservis, elledningar, radio- och teleledningar är försedda med ventilavledare och transistentskydd för att ge. Ficklampa-radio, vevradio ( gul ) Radion. I den blocköverskridande uppgörelsen om ökade försvarsanslag som presenterades på måndagen har miljoner kronor avsatts för att bygga upp civilförsvaret.


Civilförsvaret ska byggas upp igen. Laddning (5V in) via den tillhörande mini USB kabeln. Efter att du lagt din order får du en bekräftelse till din e-postadress (inom timmar) Frågor?


Den har utgång för att ladda upp andra apparater, men till skillnad från Civils också mini-USB. Anette Staaf har bland annat en vevradio i sin hemmalåda. Hon började gå kurser och hade snart gått alla. Björn visar en vevradio som även laddas med solceller.


Du laddar batteriet i den genom att veva eller med hjälp av solcellerna och sen kan du sätta på radion och lyssna. Många som brukar vara på fjället tycker de är bra att ha då, säger Björn Flinth. Det är viktigt med information när det blir elavbrott och det kan man enkelt få med denna vevradio som har många funktioner. Men för civilförsvaret har Försvarsberedningen föreslagit miljarder kronor vid samma tidpunkt, alltså bara några futtiga procent jämfört med det militära.


Vevradio civilförsvaret

TFÖ är en övning på ett ben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.