måndag 11 juli 2016

Bygga utekök betong

Bygga utekök betong

Moderna utekök från Brafab och Hillerstorp! Brett sortiment av utemöbler. Perfekta för solika dagar. Vi har ett stort utbud! Stort utbud av fin heminredning. Välj och vraka bland våra snygga möbler och inredning. Tänker du på att flytta matlagningen utomhus? Med våra utekök är det enkelt! Hos oss på Sommarboden hittar du dina tillbehör till uteplatsen och trädgården. Gratis att använda!


Det är lättast att bygga ett utekök i trä, men bänkskivan kan gärna vara av ett annat material, som tål väder och vind bättre. Drömmer du om det perfekta uteköket?


Gjut en enkel bänkskiva med plats för allt du behöver för ett praktiskt och vackert utekök. Packa till en jämn yta. SÅ HÄR BYGGER DU Lämplig höjd på arbetsytan är ca cm.


Först snickrades stommen. Gjutform för bänkskivan. Uteköket är av trä och betong. Därefter byggde vi en gjutform av plyfa. Produkter och tjänster i betong. Allt ifrån bänkskivor och handfat i betong, utekök i betong och mönstrad markbetong till husgrunder och betonggolv. Steget från en grill till ett helt utekök är faktiskt inte alls så långt som man kanske tror. För den händige finns mängder enklare utekök som man kan inspireras av och bygga själv.


Bygga utekök betong

För den som vill klicka hem ett färdigt att bara sätta upp har vi tips på mängder av snygga sådana också. På så sätt förvandlades ett par tvättkorgar till ett läckert och billigt utekök.


LÄS OCKSÅ: Bygga røk: Den bästa röken bygger du själv. Läckert och mobilt utekök "Jag har tillverkat ett utekök av tryckimpregnerade reglar, och inspirationen till det kommer från en artikel jag fann i Gör Det Själv. Följ våra enkla instruktioner här!


Bygg enkelt ett snyggt utekök ! Ett utekök är inte svårt att bygga själv om man planerar väl och gör en noggrann, måttsatt ritning. Medlemmen DaErkiman har byggt utekök med betongskiva han göt själv. Du kan välja att bygga stommen till ditt utekök själv i material som trä, betong eller sten, alternativt köpa färdiga moduler i exempelvis rostfritt stål.


Vill du att materialet på ditt utekök ska stämma överens med husets design, vill du ha det nya trendiga modulköket, eller bara ha ett litet funktionellt kök – oavsett val är möjligheterna många. Fina utekök för trädgården.


Bygga utekök betong

Kolla in vårt fantastiska sortiment på Ellos. Gör dig redo för utesäsongen. Beskriv vad som ska göras och få anbud från seriösa lokala byggare.


BYGG DITT EGET UTEKÖK VAL AV BÄNKSKIVOR På bilderna är bänkskivorna i betong, men välj det du tycker blir bäst. Vill du ha det lite smidigt kan du köpa en färdig bänkskiva i granit 90xeller trä. Beskrivning på hur du gjuter en bänkskiva i betong finns på nästa sida. Fantastiskt utekök som förhöjer matlagningen hela sommaren.


Ta del av K-Rautas arbetsbeskrivning och breda sortiment och gjut ett i betong. Här får du plats med klotgrill, rostfri ho och rinnande vatten. Anpassa storleken efter just ditt behov.


Hemmafixaren Anna ger dig sina tips. När vi väl hade bestämt placering började vi skissa fram hur vi ville det skulle se ut, jag.


Betong är ett fantastiskt material i murar och bänkskivor och går att gjuta själv. En enkel och billig variant är att göra bänkskivan av vanliga cementplattor, x cm.


De är vändbara, lätta att byta och är dessutom billiga. Det är möjligt att slipa sig förbi betongens helgråa yta (cirka 5–mm) och plocka fram stenen i betongen. En sådan yta brukar kallas ”terazzo”.


Det är ett vackert och något mer tidskrävande alternativ till den gråa betongfärgen. När slipandet är klart spolas ytan ren med vatten. Ett stilrent bygge som inspirerar!


Vi visar hur du blandar betong för gjutning. Armera betongen med armeringsjärn på cementbädden. Plocka sedan fram armeringsjärnen och placera ovanpå bädden av cement. För snyggast resultat bör det vara minst mm från armeringen till bänkskivans blivande yta.


Detta minskar risken för att armeringen ska "lysa" igenom när betongen har härdat klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.