fredag 18 december 2020

Vad är en transistor

Man kan också se det som att det är en resistans som kan påverkas av en elektrisk ström eller spänning. Varje dator, datorspel, mobiltelefon, kamera innehåller massor av transistorer.


En transistor är en manick som kan hålla reda på ettor och nollor! Transistorernas stora fördel är att de är mycket små och snabba. Den andra är självklart loungen.

Utan transistorns uppfinning skulle de flesta av de elektroniska enheter som du är så hopplöst beroende inte existera. Finessen med transistorer är att man via små strömmar genom basen kan styra en betydligt starkare ström som flyter genom kollektorn.


När den kom, så ersatte den till stor del rören, eftersom den inte är mekaniskt känslig och därför kan användas i tuffare miljöer än elektronrör - och transistorn är dessutom betydligt mindre i både storlek och effektförbrukning. NPN eller PNP) transistor.


Tänk dig sedan förbindelsen mellan emitter och kollektor som ett vattenrör, där det rinner (-: strömmar :-) vatten och basen är som en vattenkran (potentialbarriär), som man kan använda för att öppna eller strypa vattenflödet (elektronerna, strömmen) mellan emitter och kollektor. Det är en halvledarkomponent som används som.


Alla vet inte vad en transistor är eller hur de funkar, så här kommer en.

En FET- transistor är en transistor där strömmen mellan drain och source styrs kapacitivt från styrelektroden (gate) genom fälteffekten. Egenskaperna liknar elektronrörets. En MOS- transistor är en sådan transistor med isolerat styre, IGFET ( Insulated gate FET ), medelst metall ( aluminium ) på kiseloxid, eller motsvarande funktion med andra material. Vad är en (roterande) omvandlare?


I en omformator används roterande elektriska komponenter (t.ex. en elektrisk motor och en generator) för att skapa variabla utgångsspänningar. Till skillnad från den elektriska maskinen innehåller frekvensomriktare inga mekaniskt rörliga komponenter. Hej, Jag hittade en oscillator krets, och jag försöker att kartlägga det är komponenter.


Det bästa är rund och vit och har markeringar 2i skrivit om det i ljusblå. Datorns nätaggregat är en av dess viktigaste delar. Det strömförsörjer alla datorns komponenter.


Allt från processor, moderkort och internminnen till hårddiskar och DVD-brännare. Det ger även ström till anslutna tillbehör såsom USB-minnen, tangentbord och möss. Beroende på vad en dator används till behövs olika starka nätaggregat. Med kVA struntar man i om strömmen (A) är i fas med spänningen (V).


Om ström och spänning är helt ur fas blir ingenting nyttigt utfört trots att det finns både ström och spänning vars produkt borde bli en effekt (W). Ordet "bypass" är engelska och betyder "gå förbi".

Och att gå förbi de trånga ställena i kärlen är precis vad man gör vid en operation. Man lägger nya "ledningar", som leder förbi de förträngningar som finns. Som tur är förser vår egen kropp oss med reservmaterialet, så att man inte behöver vänta på en lämplig donator.


En huvudprocesskarta består av verksamhetens viktigaste processer. Huvudprocesser är de processer som realiserar verksamhetsidén. Tillsammans beskriver dem varför verksamheten finns och vad verksamheten gör för att uppfylla sina kunders behov.


Vad som händer med ett konto när det förs in ett belopp på kredit beror på vad för typ av konto det är. Tillgångskonton ökar i debet och minskar i kredit. Eget kapital- och skuldkonton minskar i debet och ökar i kredit. Riksdagen är den högsta beslutande församlingen i Sverige.


Till riksdagens uppgifter hör att besluta om lagar och om statsbudgeten. En teckningsrätt ger rätten att köpa en aktie till ett givet pris vid en given tidpunkt, ofta lägre än marknadspriset. Vid en nyemission uppstår något som kallas utspädning, vilket betyder att en aktie efter en nyemission representerar en mindre andel av bolaget än vad den gjorde före nyemissionen.


Utan att spekulera i vad för typ av relation olika poliser har till varandra kan det konstateras att den LOB:ade riskerar att utsättas för en löjeväckande orättvis situation. Clas Svahn berättar vad det egentligen är vi ser över våra huvuden.


Polisen i Dalarna vet ännu inte vad som orsakade femåringens död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.