måndag 20 juli 2020

Reflektion betyder

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Garanterar att du får din produkt. Annars får du pengarna tillbaka. Jämför pris på badrum.


Hitta rätt produkt till rätt pris.

Få ett bra pris, jämför innan köp. En personlig reflektion är att många förortsområden kanske är för små för att kunna ha all denna samhällsservice. En annan reflektion är den att Agnes von Krusenstjerna till skillnad från flera dåtida kollegor inte ansågs uttalat politisk.


Genom reflektion blir erfarenheter till kunskap där samband mellan orsak och verkan blir synliga. Søgning på “refleksion” i Den Danske Ordbog. Find betydning, stavning, synonymer og meget mere i moderne dansk.


En spegel reflekterar ljuset och kastar det tillbaka. Det innebär med andra ord att reflektion handlar om att rikta tillbaka ljuset på dig själv.

Tänd spotlighten och lys på dig själv en stund. Vad betyder reflektera? Vanliga exempel är reflexion av ljus, ljud - och vattenvågor.


Det är som med en bil- gör man regelbundet mindre underhåll, slipper man de där stora kostsamma reperationerna, då hela motorn havererat. En av grundförutsättningarna för att kunna reflektera på ett bra sätt är ofta att ta makten över sin egen tid.


Med reflektion i handling menas att man tänker samtidigt som man handlar. Beroende på om det reflekterande mediet är dielektriskt eller ledande kan det reflekterade ljuset vara i fas med den infallande vågfronten eller. Ett reflekterande arbetssätt innebär att enskilt eller tillsammans med andra kunna betrakta och förstå en situation ur olika perspektiv.


Detta gör det möjligt att hitta åtgärder, metoder och förhållningssätt som fungerar, antingen genom att hitta och lyfta fram existerande lösningar, eller genom att prova och utvärdera nya. Det här, kallar vi en diffus reflektion.


En helt blank yta däremot — det kan vara vattenytan på en sjö en stilla morgon, en bit polerad metall, eller en spegel — reflekterar ljuset regelbundet. Tittar du mot en regelbunden reflektion, så ser du därför en bild av det ljus som träffat den blanka ytan — en spegelbild!


Jag har reflekterat kring frågan. Hans bild reflekterades i skyltfönstret. Konstnärens motiv av svultna människor reflekterar hans egen hungersnöd.


Myshow that there are many similarities between the process of reflection and the creative process. Both involves exploration, investigating the processes which emanate from something that is interesting, surprising or disturbing.

It emanates from your own thoughts, but is at the same time creating a distance from them. Målet är att deltagarna ska upptäcka något nytt och positivt som de vill ta med sig tillbaka till sin verklighet där hemma.


En vanlig punkt i våra programscheman är morgonreflektionen. Klicka på länken för att se betydelser av " flexion " på synonymer.


Först läser man texten i fråga och använder sin läsförståelse. Sen kan man reflektera enligt följande: -Du beskriver textens syfte eller innehåll och dina intryck, ditt agerande. Det är i detta sammanhang den handlandes (vårdpersonalens) handlingar står i fokus. Sådana reflexioner följer vanligen allmänna moralfilosofiska tankelinjer, vanligen från nyttoetik eller pliktetik.


Reflektera gör man på olika sätt. Med hjälp av dokumentation ska du och dina kollegor följa barnens utveckling och lärande men också analysera och utvärdera utbildningens kvalitet.


Här hittar du förslag på hur du kan dokumentera med ett tydligt syfte och med olika metoder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.