måndag 16 september 2019

Kopplingsschema extra backljus

Här har vi skapat en guide för hur du monterar extraljus på ditt fordon. Enkla instruktioner för hur du ska koppla in extraljus. Monteringsanvisningar av extraljus på bil och andra fordon Anslut kablar.


Minuskälla (-) Denna ska kopplas till en minuspol (-). Finns ingen kopplingsbox, så kan man koppla mot fordonets chassi (jord) eller batteri. På vissa dosor finns extra pol.


Dessa kopplingsscheman visar kopplingen på bilen. Internationelle Mats wrote:Jag skulle inte krångla till det med ett andra relä, utan bara dra en extra plus via brytare till 86. Dimensionera den, samt kabeln från ord.


Det unika med 3R Highbeam-modulen är att den ger hela styrströmssignaler från en modul. Här får du en signal från bilens helljus som kan användas till extraljus och en signal till revers, som ger en signal för extra backljus. Den sista signalen kommer från bilens tändning. Rekommenderat kopplingsschema.


Tänkte försöka mig på att koppla in arbetsbelysning kombinerat backljus på en vagn jag har och kör med ffa på skogen. Tänkte mig att de ligger kopplade på backljuset på släpvagnen (13-polig), men via en brytare så kan de få matning från positionsljuset, så de kan vara på utan att backen är i. Vi erbjuder nya LED, diod- och Xenonlampor för backljus till bilen! Vi börjar med ett enkelt kopplingsschema. Klicka på bilden för att förstora.


Kopplingsschema extra backljus

Detta kopplingsschema beskriver inkoppling av två extraljus som har en sammanlagd effekt på 1watt. Funktionen består av att extraljusen tänds i samband med att bilens original helljus aktiveras. Det finns även en separat strömbrytare om man väljer att stänga av extraljusen helt och hållet. Reläet är ett enkelrelä.


Kopplingsschema extra backljus

Tänkte montera extra backljus på firmabilen då det är så svårt att se nåt när man backar i mörker. Hur gör man detta på enklaste och bästa sättet? Bilel är inte min starka sida. Men det måste ju gå att koppla ihop så att lamporna tänds när man lägger i backen.


Samtidigt som backlamporna tänds. På 13-pol dosan är detta nummer 2a. Ska koppla extra backljus på kärran. Ja du ska säkra av kabeln så nära batteriet som möjligt.


Kabelarea väljer du efter längden på kabeln och strömförbrukningen. Och säkringen efter kabelarea och strömförbrukning.


Letat som en tok, men blir inte klok på forum eller volvos wire diagram. Backljus Backa säkert - det gäller att både se och synas!


Kopplingsschema extra backljus

Backljuset som är originalmonterat på bilar, lastbilar, släpvagnar etc. Set om två LED backljus till Volkswagen Passat Bför ersättning av bilens befintliga halogen-glödlampor. Skapar inga felkoder i bilen. Kopplingsschemat längre upp beskriver inkoppling av två extraljus (halogen, LED etc.) som har en sammanlagd effekt på 1watt.


I äldre fordon heter det senare schemat "Series". I innehållsförteckningen hittar du vilka kopplingsschema som gäller för den aktuella bilens extrautrustning.


En del av dem finns nedan. Från och med Euro finns belysning på separat schema kallat ” External lighting ”. Perfekt slimmat format för backljus En snygg liten smidig lampa med många möjligheter tack vare sitt slimmade format.


Spridningen är grader (wide flood) och lämpar sig för arbete inom kort avstånd t. När jag jobbar så vill jag göra rätt med en gång, inte behöva gå runt och vända strömbrytare lite här och där, den extra arbetsoperationen är svårt att få vettigt betalt för. Men så länge det gäller de "Svenska" brytarna (nu skrev jag svenska inom fnuttar, ty jag tror inga längre är tillverkade i Sverige) såsom ELKO, ELJO, Schneider, ABB så fungerar alla på samma sätt.


Får du inga varningar kan du enkelt byta dina glödlampor mot snygga LED-lampor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.