onsdag 22 maj 2019

Installera lampa i taket

Fynda möbler och indredning till rea-priser hos Chilli. Gör årets bästa fyn köp online nu! Markslöjd till kampanjpriser. Handla tryggt på Chilli. Styr eluttag, lampor etc.


Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar.

Inredning i alla prisklasser och för alla hem. Skruva av monteringsbeslaget från lampan och fäst beslaget i taket. Beroende på hur det ser ut i ditt hem så ska beslaget fästas i kopplingsdosan eller direkt i taket. Om det ska fästas i taket kan förborrning krävas.


Att ansluta en lampa är inte svårt, men det kan verka förvirrande med olika färger på ledningarna. Då kan det vara trevligt att dubbelkontrollera hur en lampa ska anslutas och var ledningarna ska vara. Här är några exempel på hur du ansluter en lampa, både jordad och jordad.


Läs mer om belysning i vardagsrummet, kök belysning tips eller fina läslampor. Framförallt om du har ett hårt tak av exempelvis betong.

Koppla in sladdarna Därefter är det dags att koppla in sladdarna i lampan. Om det inte finns någon synlig kopparbit från elsladdarna, kan du börja med att ta bort en liten bit av plasten med hjälp av tång. Antingen finns det två eller tre sladdar som ska kopplas in i lampan.


Infällda halogenlampor i taket kan utveckla höga temperaturer. Därför är det viktigt med ventilation och att brännbara byggnadsdelar inte kommer i kontakt med de heta delarna av lampan.


För att få dina lampor att sitta tätt och snyggt mot taket, utan glapp och synliga sladdar bör du byta ut din gamla takkopp mot en CableCup. Hej Jag har köpt en lampa på Ikea (avsedd för fast installation) som inte passar på ett lamputtag i taket då de bygger ut för mycket.


En möjlighet är att installera den bredvid lamputtaget men det blir inte estetiskt snyggt. Installera taklampa. Vi måste dessutom kolla att det inte går några elkablar i taket. Precis varit och köpt nya taklampor.


När jag öppnar kartongerna ser jag att sladden inte är ihopkopplad med lampan. Från sladden kommer det en blå och en brun tråd(hjärnsläpp för rätta ordet).


Var noga med att undersöka vilka lampor som är godkända var så att du inte köper fel lampor som elektrikern inte sedan får installera. Anlita en elektriker Kom ihåg att fasta installationer för elanläggningar över volt ska göras av elektriker.


Och är du osäker rekommenderas att anlita ett proffs även för övriga installationer. Huvudanslutningen som du ursprungligen installerade vid varje infälld spot, ta en ny blå och svart sladd och anslut den till nästa installerade spot.


Upprepa detta tills du har gjort det för alla dina lampor, om de är jordade så försäkra dig om att du också ansluter jordsladden (gulgrön) i mittplinten och gör det för alla lampor. Välj och vraka bland våra snygga möbler och inredning.

Ljuskällor från 2kr. Dagars Gratis Retur. Upptäck fjädertrender. Hos oss finner ni både taklampor, bordslampor och fönsterlampor till ditt hem.


Vi erbjuder alltid inredning av högsta kvalitet och till riktigt bra priser! Men det befintliga uttaget i taket är enligt bilden avsett för alternativt eller ledare, varav kanske bara är utnyttjade. Till äldre lampor som är skyddsjordade måste man nämligen ha ledare: fasledare, neutralledare och skyddsledare.


Din lampa, som är extraisolera behöver dock bara 2: fasledare och neutralledare. Om du dessutom väljer en lite dyrare, finare lampa så kommer den att kännas lite extra lyxig. Lys upp din garderob med LED- lampor.


Just LED-belysning passar mycket bra i en garderob. I detta exempel monterar vi LED- lampor med hjälp av dubbelhäftande tejp.


Ska du installera spotlights över badkar eller duschen så gäller IP44. I andra rum så räcker det med IPSka du sätta halogenspotlights så kräver dessa minst tio centimeters inbyggnadsdjup. Det är nödvändigt att utföra operationen innan du installerar punktprodukter i taket, varefter tråden måste sträckas från en punkt till nästa lampa.


En optimal lösning är en flerkärnig flexibel trå som kännetecknas av dess kvalitet och tillförlitlighet. Vill du också få gratis offerter? Skyddsjorden från taket ska vara förbunden med all metall i lampan, slarv med det kan medföra dödsfara.


Absolut, har med säkerheten att göra, skulle en behörig elektriker också rekommendera Nja, om inte armaturen är försedd med en avsedd klämma för skyddsjord ska man inte försöka ansluta skyddsledare till armaturen. Vägguttag utomhus är en ofta bortglömd detalj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.