tisdag 7 maj 2019

Hur fungerar magneter i högtalare

Högtalare frän HiFi Klubben. Europas överlägset största specialkedja inom kvalitets-hifi. Få hjälp i butiken eller kundtjänsten med en av våra 7HiFi passionerade medarbetare. Tunna exklusiva kylskåpsmagneter.


Stort utbud av kvalitativa maskiner, verktyg och material för hemmafixaren.

Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda! Dessa finns till exempel i cykelgeneratorer och i kylskåpsmagneter, som är magnetiska bara på en sida.


De ursprungliga permanent högtalare magneterna var gjorda av alnico, en legering av aluminium, nickel, järn och kobolt. När högtalaren tillförs en elektrisk ljudsignal leds denna in i den så kallade talspolen som är placerad inuti en kraftig magnet och har fästs vid själva högtalarmembranen.


Talspolens och magnetens magnetfält påverkar varandra och får högtalarmembranen att röra sig i takt med den elektriska signalen. När ström skickas genom spolen i den ena strömriktningen, kommer det att induceras ett magnetfält runt spolen så att spolen repelleras av magneten.

När strömmen från förstärkaren kommer till högtalaren går den in i spolen. Så här fungerar högtalaren. Då blir spolen magnetisk. Spolen är fäst vid membranet.


Som du vet påverkar magneter varandra. Vanligast är att membranet består av en tunn plastfilm med en metallfolie, där etsade slingor fungerar som talspole, mellan två perforerade metallplattor.


Via en kontakt går strömsignaler till spolen innuti högtalaren, där spolen som sitter fast i membranet (det trattliknande?) vibrerar som gör att membranet vibrerar och ger ljudvågor. En magnet sitter innuti spolen för att hålla vibrationen kvar inom samma area, alltså för att spolen skall vibrera inom samma luftspalt.


Teknikprojekt i åk 8. Elektriska signaler blir ljudvågor. En aning förenklat kan man säga att en mikrofon och en högtalare fungerar på samma sätt men med omvända funktioner. Bygga högtalare - Lektionsbanken.


Lärare inspirerar lärare. Blixtsnabb leverans. Superpris på magneter. Magnetfält –.

Fri frakt över 2kr. Snabba leveranser hos Skapamer. Beställningar innan 14.


Så det är alltid en kompromiss hur man bygger ett element och bara vad det gäller magneten finns det många parametrar att välja på. Utöver det kan konen som. Detsamma är fallet om man slår mycket hårt på en magnet, men om man enbart använder magneterna på normalt sätt behåller de sin magnetiska kraft.


Bakom spolen sitter en riktig magnet. De permanenta magneterna används när man vill ha en bestående magnetisering – till exempel i en kompassnål eller i magneter i högtalare. Mikrofonen omvandlar ljudvågor till elektriska signaler medan en högtalare omvandlar elektriska signaler till ljud.


Detta sker med hjälp av högtalarens tre huvudsakliga komponenter, membranet, permanentmagneten och spolen. Att ansluta enpolens nordpol till södra polen på en annan magnet skapar väsentligen en större magnet.


Göra magneter: Detaljerna Strykfiltret sträcker sig längs magnetfälten på fyra små magneter. FaceTime Audio VOIP-samtal. En annan viktig aspekt är hur vattentät högtalaren är.


Många av JBL:s högtalare har IPX7-klassning vilket innebär att de kan hantera en meter djupt vatten i upp till minuter utan att ta skada. Ska du ha med dig högtalaren till stranden eller poolpartyt är detta förstås en stor fördel.


Om Spotify Connect inte fungerar kontrollerar du följande: Din högtalare eller ditt ljudsystem stöds av Spotify. Du kan kontrollera det här på Spotify Everywhere eller hos enhetstillverkaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.