tisdag 17 juli 2018

Dimmer vanlig glödlampa

Nu kan du ersätta alla dina glödllampor mot mer effektiva ljuskällor! Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Stort utbud av heminredning.


Här hittar du vårt dimmersortiment från Elko, Schneider Electric, ABB och Cotech. Vilken dimmer du behöver beror på vilken typ av belysning den ska användas med. Glödlampor och halogenlampor fungerar med alla typer av dimrar men för dimbara LED-lampor krävs en LED-dimmer som klarar att styra LED-lampans inbyggda elektronik. Till exempel om lasten är 300W - 230V halogen väljs en dimmer med en märkeffekt på 315W.


Dimmer vanlig glödlampa

LED - ger ca 80% energibesparing. Du behöver inte installera någonting. Skriva in SceneSwith- glödlampan och kör på som vanligt. Den inbyggda minneschipet.


Gör det möjligt för glödlampan att komma ihåg din senaste inställning. Inte kompatibel med dimmning. Ifall den används med en dimmer skall det ställas in och lämnas på 100% ljusstyrka.


Kontrollera alltid att glödlampan är dimbar. Om du köper en lampa som kräver en glödlampa, anges det alltid om lampan är lämplig för LED-ljuskälla och om lampan är dimbar. Dimmer fast utan dimmer.


Nu kommer en nyhet som gör att du inte behöver köpa och installera dimmer eller anlita en elektriker för att variera belysning efter behov. Du byter bara ut din nuvarande glödlampa och sätter dit en ”SceneSwitch” som den heter. LÄS OCKSÅ: Se alla Ikea-katalogerna genom tiderna.


Dimmer vanlig glödlampa

Tänk också på att dimbara LED ljuskällor inte alltid är kompatibla med alla elektroniska dimmers. Till 230V dimbara LED-lampor använder man elektronisk dimmer.


Det brukar därför ­kallas varmvitt. Det upplevs ofta något sterilt och passar därför inte som allmänbelysning i hem. En LED-lampa på 6W motsvarar ungefär en vanlig glödlampa på 40W.


Sveriges största utbud av batterier – Inga avgifter och garanti för bra service! Störst på glödlampor‎. Alltid låga priser och snabba leveranser! Heminredning från välkända varumärken.


Hitta allt du behöver till hemmet hos Åhléns. Bästa butikerna online. Olika mycket beroende på ljuskälla och dimmer. Köp volt lampor här!


Ett ungefärligt mått på besparingen, om man dimrar ner en normal glödlampa, är att man spar c:a % energi vid % neddimring. Med 230V halogenlampor blir besparingen likvärdig. Det man också spar på är lampans livslängd.


Philips LED-glödlampor med en varm glöddämpningseffekt, dimma precis som traditionella glödlampor. De blir varmare i ton när ljuset blir svagt. Andra LED-lampor blir helt enkelt mindre ljusa utan den mysiga glödet. Titta på videon för att se den i akt.


Det är bara vanliga gamla lysrör (lågenergilampor) som inte går att använda med vanliga dimmer (sen finns det även specialdimmers som hanterar lågenergilampor) men en vanlig dimmer går alldeles utmärkt att kombinera med en vanlig glödlampa eller en led lysdiod lampa. Glödlampan med sin klassiska design och glödtråd som avger både värme och ljus.


Det finns effektivare och energisnålare lampor idag, men glödlampan har under många år varit en fantastisk uppfinning som har underlättat människors liv enormt. Men tekniken utvecklas och idag har glödlamporna försvunnit nästan helt från marknaden.


SCHNEIDER ELECTRIC. När du ska välja lampa så titta i första hand på hur mycket ljus lampan ger. Detta visas som lumen.


Här kan du jämföra med den gamla glödlampan så att du lättare kan välja en lampa som ger så mycket ljus som du vill ha. Det går att spara mycket pengar genom att byta ut dina vanliga glödlampor mot lågenergilampor och LED-lampor.


Dimmer vanlig glödlampa

Byter du stycken så sparar du cirka 5kr om året. En lågenergilampa på 9W kan lysa i över 1timmar på 1kW, medans en vanlig 40W lampa bara klarar timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.