torsdag 17 maj 2018

Civil polisbil blåljus

Civila polisbilar har båda främre och bakre blåljus som vid normal belysning är svåra att upptäcka. Polis kallades till platsen efter att den slog på blåljus.


Det var på en bilträff på Erikslund i Västerås som en bil byggd för att likna en civil polisbil väckte intresse både positivt. Falska poliser slog på blåljus mot civil polisbil Två män i 30-årsåldern från Stockholmstrakten har åtalats misstänkta för att ha uppträtt som falska civilpoliser på E4. Så här ser de sex bakre blåljusen ut på en civil Volvo Vpolisbil.


Om dörrarna öppnas finns det även blinkande blåljus där.

De blåljus som sitter ovanför r. Vi har även två målade XC7 civil motorcykel och uniformer till uthyrning för film. På trafikbilar är dessa ljust backljus och inte blåljus som på andra civila polisbilar.


Sökarljuset behölls. Utryckningskörning behöver alltså inte innebära höga hastigheter med blåljus och sirener, även om föraren kan ha möjlighet till det. Eftersom det finns många olika yrkesgrupper som får köra blåljuskörning och deras uppdrag kan skilja sig markant, så är lagarna kring utryckningskörning olika för olika utryckningsförare. Bland alla målade polisbilar finns en hel drös med civila som ”smyger under radarn”.


Nedan listar vi några av de mest uppenbara civilpolisbilsdetaljerna och några mindre kända.

Föraren avgör om även sirener behövs. Oftast är det bra att påkalla andra trafikanters uppmärksamhet med blåljus och siren, men det finns tillfällen då polisen inte vill höras eller synas men likväl måste komma fram snabbt i trafikmiljön. Här är typiska kännetecken för en civil polisbil.


Tittar man riktigt noga kan man se dolda blåljus i grillen, i framrutan och i bakrutan. Vad ska jag göra om det kör en polisbil bakom mig med blinkande rött och blått ljus ? Polisbilen signalerar åt dig att du ska stanna.


Kör in till vägkanten och stanna framför polisbilen. Enda gången jag ser civila polisbilar är när de har stoppat någon stackare ute på vägarna, och då har det blinkat blått från lampor gömda inne i grillen bland annat så det har i alla fall inte varit några hyrbilar.


Civil polisbil av typ D från filmpolis. En tonåring har dött efter en krock mellan en polisbil och en mopedbil i Täby. Två andra tonåringar vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Jag låg och skulle somna när hela rummet började blinka av blåljus, det var enormt många polisbilar, säger en man som bor på tomten vid kraschen.


Polisen får i trängande fall påkalla fri väg under utryckningskörning. Om föraren i polisfordonet påkallar fri väg måste blåljus användas. CIVILA POLISBILAR I SVERIGE LIVE (DITT NYA POLISREGISTER) has 58members. Två bilar krockade med samma älg i Borlänge.


En man i 25-årsåldern från Säffletrakten byggde om sin bil för att likna en civil polisbil så mycket som möjligt. Nu ställs han inför rätta för föregivande av allmän ställning, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Mannen hade bland annat installerat blinkande blåljus, en "saftblandare" att sätta på taket, extra backljus och manöverpanel som i en riktig. En civil bilförare lekte polisbil. Men allt stoppades med äkta blåljus.


Det kan vara en civil polisbil och här är tecknen som avslöjar polisernas smygande. Lägg detaljerna på minnet så slipper du se blåljusen tändas i backspegeln. Till extraljus, dolda blåljus, … Fortsätt läsa "tecken som avslöjar en civil.


Det finns många yttre tecken som avslöjar en civil polisbil. De civila utryckningsbilarna får ett magnetförsett blåljus kallad ”Kojaklampa” eller saftblandare. Under huven märks inga tekniska förändringar.


Till XCpolis är D5-motorn på 2hk vanligast. Bl, tror inte de poliser som besöker forumet behöver höra öknamn mer än de redan gör, speciellt inte av folk som borde veta bättre.


Om man nu har en "undercoverbil" så borde konstruktören av den kanske göra något som döljer de saker som skiljer en vanlig bil från en civil polisbil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.