fredag 9 mars 2018

Metallhalogen eller högtrycksnatrium

Högtrycksnatriumlampor längre än metallhalogen, de producerar också mer lumen per watt. På grund av deras kvicksilverhalt är ingen typ av lampa särskilt bra för miljön. Jag har en 70w metallhalogen lampa av typen philips cdm-td.


Metallhalogen salter eller andra metallsalter läggas till kvicksilver. Uttrycket högtrycksnatrium beskriver en form av ljus som används huvudsakligen i industriell ljussättning och är en typ av tillväxtljus som vanligtvis används för inomhusbruk.


Tubformad metallhalogenlampa med Esockel, 230V.

Ersätter högtrycksnatriumlampa. Ger ett kallvitt ljus. Används vanligtvis i gatlyktor, hamnar, gårdsplaner, parkeringar eller annan utomhusbelysning.


De är de mest effektiva av de kommersiellt tillgängliga ljuskällorna av idag. Genom elektriska urladdningar, som utlöses mellan elektroderna i lampan, genereras ljus i de ämnen som finns i urladdningslampan. Dessa lampor ger ett mycket högt ljusutbyte och en lång livslängd.


Skillnad mellan metallhalogen och högt tryck natrium Definition. Vad är en Metal Halide.

Metaller är elementen i s-blocket och d-blocket. Halogener är elementen i. Kvicksilverlampor ger ett blåaktigt ljus och återger färger mycket bättre än natriumlampor. I den modernaste typen av urladdningslampa, metallhalogen, skapas ljuset genom en ljusbåge. Billig metallhalogen lampa tub som ersätter högtrycksnatrium med Esockel 2watt.


Speciallampor med högtrycksnatrium och metallhalogen kan med fördel även användas utomhus, exempelvis till strålkastare för fasadbelysning, i gatlyktor eller för dekorationsbelysning i parker, kring gångstråk, cykelvägar, torg och andra offentliga platser. Lågtrycksnatrium är inte ens klassat. Ska man bara rida, fungerar högtrycksnatrium bra.


Den stora skillnaden dem emellan ligger nog i livslängden (= hur ofta måste armaturen demonteras och eländet bytas ut) men även i UPPTÄNDNINGSTIDEN! Konvertera från högtrycksnatrium till metallhalogen.


Sten Jonsson Hej, Har försökt ställa denna fråga till Philips men de är omöjliga att få svar från. Strålkastaren finns för 1xkW eller 2x4W metallhalogen - och högtrycksnatriumlampor samt för 2x6W högtrycksnatriumlampor.


Den viktigaste skillnaden mellan metallhalogenid och natrium med högt tryck är att metallhalogenlampor har en hög effektivitet och färgåtergivning av ljus medan högtrycksnatriumlampor har en. Det finns också färgförbättrad högtrycksnatrium. Finns som varmvit och kallvit. Främst inom forskning och försök samt botaniska trädgårdar.


De bör inte heller tändas direkt efter de slagits av utan de bör få en stund på sig att svalna.

Ytterligare ett alternativ är högtrycksnatrium. Förordningen tar i huvudsak upp två miljöaspekter: 1) energi under användningsfasen, samt 2) kvicksilverinnehållet i lampor. Det är också en praktisk indelning och gruppering av ljuskällor i likartade färgtemperaturer. Armaturen används främst som infartsbelysning med även på platser där mycket höga ljusflöden krävs.


För utomhusbruk rekommenderas högtrycksnatrium och metallhalogen. Detta kallas tillväxtljus! Använd elektroniska driftdon (HF-drift) istället för elektromagnetiska don, det sparar mycket energi, stora pengar och är samtidigt skonsamt mot miljön. Hitta din produkt 2. Lägg i varukorgen 3. Odling av julstjärnor med högtrycksnatrium -belysning.


Omnistar är kompakt och har externt drivdon. Ex 1watt kvicksilver eller watts natrium ersätts med en watts LED. Armaturen finns för LED, metallhalogen, kompaktlysrör och högtrycksnatrium. Din belysningsanläggning består av stolpe med armatur och ljuskällan LED.


Nya tekniker: LED, Plasma, Keramisk metallhalogen, Induktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.