onsdag 18 oktober 2017

Behandla trädäck kisel

Köp Svensk Hälsokost här! Stort utbud av välkända varumärken med högsta kvalitet, till rätt pris. Vi är handlare dedikerade att hjälpa dig och naturen att må bra. Större utbu bättre priser.


Leta i flera butiker samtidigt. Du som har en altan hemma bör underhålla den med jämna mellanrum. Förutom att tvätta den kan du ibland behöva behandla den också. Det finns flera olika sätt att behandla trä, antingen med olja, lasyr eller kisel.


Anza hjälper dig att välja rätt behandling baserat på önskad resultat. Jag har bara lagt kisel där däcket redan legat i flera år. Alla olika träslag kan behandlas med Sioo, till och med tidigare.


Träolja altan eller behandla trallen med kisel ? De flesta altaner är byggda av tryckimpregnerat trä, det som i bygghandel ser grönt ut och som med tiden ofta blir mörkt och fult. Men det finns knep att ta till för att få den extra fin och hållbar, utan att behöva träolja den varje år. Ett trädäck i hårt trä är inte bara en fröjd för ögat.


Kisel är hemligheten. Det håller också extra länge, för att träet innehåller naturlig olja. Obehandlad trall grånar med tiden.


Finns både som färdigbehandlat trä och som impregnering på burk. Grund- och ytbehandlas vart tionde år. Tomas Nilsson är professor emeritus vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala där han arbetade med träskydd och träbeständighet. Den senaste tiden har han uppmärksammat annonser i tidningar med reklam för Sioo:x, ett kiselbaserat träskyddsmedel.


Behandla trädäck kisel

Så här behandlar du ditt trädäck : Steg 1: Tvätt. Ordentlig rengöring gör att oljan fäster ordentligt.


Behandla trädäck kisel

Fukta först trädäcket med vatten för att undvika att Cuprinol Tralltvätt torkar allt för snabbt i direkt solljus. Nytt trä klarar sig med lätt slipning, gå sedan till steg 4. Att behandla sin trall behöver inte vara svårt. OrganoWoods kiselbehandling är enkel att utföra.


Rengöring av altan, trädäck och andra träytor är inte roligt men något som måste göras varje år. Brunsåpa är enligt oss det mest effektiva rengöringsmedlet för att snabbt och effektivt ta bort alger, smuts och beläggningar från all typ av trä. Perfekt när du inte vill använda vanlig träolja. Få beskrivningen till världens läckraste trädäck.


Vi har bett vår byggnadskonstruktör att rita ett detaljerat förslag på ett superläckert och jättestort trädäck. Här får du både ritning, tips och massor av inspiration.


TRÄSKYDD KISEL TEKNISK DATA: Förbehandling Nytt liksom gammalt, tidigare obehandlat, trä kan behandlas. Det bör dock vara helt torrt varför nytt tryckimpregnerat trä kan behöva torka några månader först. För ett sammetslent slutresultat kan man också före behandlingarna putsa ytan helt lätt med fint sandpapper.


Olja och behandla regelbundet. Att regelbundet behandla din trall gör att den både får ett bättre skydd och bevarar den färg du vill att den ska ha. Börja alltid med att rengöra din trall innan du behandlar den. Fundera över din ambitionsnivå och välj den behandling som passar dig bäst.


Bygga altan eller trädäck. Trallguide för dig som ska bygga altan. Tankarna på att sitta ute på en mysig altan dyker upp allt mer oftare.


En altan eller ett trädäck kan lätt förvandlas till ett extra uterum på sommaren. Vi grillar, fikar, solar och ser barnen leka. Olja, lasera eller behandla med kisel. Andra utomhusprojekt.


Behandla trädäck kisel

I princip alla omålade trädäck behandlas på samma sätt. Det som avgör den eventuella skillnaden är alltsomoftast smutsmängden. LÄS MER: Välj rätt virke till trädäcket – tips och råd! Vid normal smutsmängd rekommenderas kort och gott att använda vanlig bortse och grönsåpa.


Vänta alltid med behandling tills värsta ”grönsticket” försvunnit från ytan. Minst 2-månader helst ett år. Behandling av tryckimpregnerad trall. Så bygger du trädäck på betongplattor.


Långa sommarkvällar på ett stabilt trädäck, där du kan grilla, äta, sola, slappna av och. Det är en viktig komponent i ditt kollagen och stärker även hu hår, naglar och ledsna magar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.