torsdag 3 augusti 2017

Knäortos korsband

Knäortos korsband

Marknadens mest kompletta sortiment av ortopedtekniska knäskydd och knästöd! Behöver du knäortos för korsband och ledbandsskada? Sveriges mest kompletta sortiment för extra stabilitet och kontroll av en instabil skadad knäled.


Med marknadens mest kompletta sortiment av knäskydd för korsbandsskada och knäortoser för främre och bakre korsbandsskada så hittar du alltid en funktionell lösning hos oss på Rehaboteket. Korsbanden i knäleden skapar den sk passiva knäledstabiliteten av knäleden i rörelsen framåt och bakåt och bidrar även till sidostabilisering av knäleden.


Främre- och bakre korsbanden bidrar. Knäskydd vid främre korsbandsskador LIGA X för instabila främre korsbandsskador och skador på inre och yttre sidoligamenten. LIGA X är en marknadens stabilaste mjuka knäskydd med en unik design och konstruktion för optimal stabilitet och kontroll av knäleden efter korsbandsskada.


Populära knäskydd för extra stabilitet för menisk och korsband. Ortopedservice har samlat ett utbud av knäskydd som ger extra stöd för sköra knäleder vid träning och artros rehab. PPKnäskydd för instabila korsband och ledbandsskador. PPär tredje generationens knäskydd av absolut högsta kvalitet avseende material och funktion.


PPär utvecklat med extrem fokus på stabilitet, fixering och komfort för instabila knäleder för och efter skada. Knäskydden fungerar lika bra på under aktivitet, för alpinskidåkning, motocross eller som vardagsstabilisering och.


Syftet med en knäortos är att lindra smärta, att ge stabilitet och stöd för knät, förhindra överrörelser, att ge kompression så att svullnader inte uppstår, öka blodcirkulationen och ge värme runt problemområdet. Raptor knäortos vid korsbandsskada är en unik "front-back" ortos för extra stabilitet av en instabil knäled vid skador på korsband och ledband i knäleden.


Du har två korsband som hjälper till att stabilisera knät och att hålla samman lårbenet med skenbenet och vadbenet. Genu Direxa Stable Rehband. Knäortos med avlastande pelott Rehband UD X-Stable. Ett korsband som har gått av ger ofta en känsla av instabilitet i knäleden, främst i riktning framåt-bakåt.


Ortopedteknisk behandling Vid instabila knän kan en knäortos vara till stor hjälp, framför allt i de situationer där instabiliteten upplevs mest påtaglig. Knäledens korsband upprättar den passiva ledstabiliteten av knäleden framåt och bakåt och bidrar även till sidostabilisering och motverkar översträckning av leden.


Det är viktigt att träna upp muskulaturen kring knät. Stabilt knäskydd för främre korsbandsskador. Justerbara kompressionsband som ger bästa passform och stöd. Löstagbara skenor (ledade) i kolfiber.


Idealiskt för sporter som alpin skidåkning och fysiska arbeten med stor belastning. PlusPoint knäortos är lämplig för personer med måttlig till svår ligamentinstabilitet från korsband eller sidoligament (ACL, PCL, MCL och LCL). Ger stöd och begränsning av ROM efter ligamentrekonstruktion eller meniskoperation.


Knäskydd för avlastning och stabilisering vid knäskada och knäsmärta Våra knän hjälper oss att gå, springa, resa oss och stå upp. De är med i alla våra aktiviteter och därför viktiga att ta hand om på bästa sätt.


Stabil knäortos med aluminiumskenor för optimal avlastning. Kors på baksidan som förhindrar översträckning av knäleden. Denna broschyr visar ett urval av våra knäortoser. Universal storlek som lätt justeras.


Distorsion engagerande knäets korsband S83. En knäortos i ett långt utförande avsedd för olika typer av knäsmärtor som t. Sjukskrivning Länkar till försäkringsmedicinskt beslutsstöd från Socialstyrelsen: MAndra sjukliga förändringar i knäled SLuxation och distorsion i knäets leder och ligament. Indikationer för behandling inom ortopedi. UD Hyper-X Knee Brace från Rehband är en extra stabil knäortos med ledade aluminiumskenor som ger optimal avlastning vid korsbandsskador.


Knäortos korsband

Tillverkad i neopren för bästa passform och kompression. Smart kors på baksidan som förhindrar översträckning av knäleden. Kan med fördel användas vid utförsåkning.


Skyddet klassas som en medicinsk produkt och kan användas både på vänster. Mjuk knäortos med stålspiraler och två mediala och laterala stålspiraler, samt med öppen patella. Effektiv vid lindriga idrottsskador, efter operationer, vid lindriga skador av korsband och reumatiska sjukdomar. Menisker, brosk, korsband och ledband hjälps åt att ge stabilitet och rörlighet åt knäna, som i friskt tillstånd är oerhört starka och belastningståliga.


Knäortos korsband

Olika knäortoser används för att ge stabilitet av akuta skador som till exempel stukningar. Ortoser har också ett mycket stort användningsområde vid rehabilitering efter en knäskada och vid kroniska åkommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.