onsdag 9 augusti 2017

Behandla betongbord utomhus

Stort utbud av bord. Alltid låga priser på Chilli. Handla tryggt på Chilli. Betongen kan behandlas på i stort sett samma sätt som trä.


Du kan välja en olje, vax- eller såpbehandling för att göra ytan vatten- och smutsavvisande, eller så kan du välja lack som skyddar betongen. LÄS OCKSÅ: Så slipar du betong.


Om du ska behandla en redan använ men obehandlad bänkskiva är det viktigt att få bort fett, flott och smuts som satt sig i skivan. Många väljer att slipa ner skivan innan och det kan fungera bra, men tänk på att fett och oljor kryper ner i betong och så långt slipar man inte ned.


Behandla betongbord utomhus

På oljor fäster inga ytbehandlingar. Det kan gå att förbättra detta med en kiselbaserad ytbehandlig (silan, vattenglas, mm), alternativt en betonglack för utomhusbruk (uretan eller liknande).


Dock kan en allt för tät behandling göra att frosttåligheten försämras om det blir vatten stående på ytan. Dessutom fungerar det lika bra i kök bland livsmedel som det gör utomhus eller. Vill du gjuta betongbord själv eller köpa färdigt? Ett stilrent bord i betong är lika användbart ute som inne – här med hopfällbart underrede i metall.


Behandla betongbord utomhus

Köper du betongbordet färdigt är det tillverkat i tät och hållbar fiberbetong och ytbehandlat med Betongvax. Råd medföljer hur ytan bör behandlas för att undvika fläckar. Utomhus - Måla obehandlad och tidigare målad betong.


Denna bruksanvisning gäller vid målning av betong. CO2) tränger in i betongen och når armeringsjärnet. Börja med ena långsidan. Lägg listen på plats och fixera den med tvingar.


Förborra ett antal hål genom listen och bottenplattan och skruva sedan fast den. Gör likadant med den andra långsidan och avsluta sedan med kortsidorna. Stryk en sträng latexfog i skarvarna mellan bottenplatta och ram.


Vårt betonglack är anpassat att ligga under betongvax som en sealing. Lägg två lager lack och sedan gå på med vaxet. Lacket kommer att binda kalket. Vill man vara ännu säkrare så ska man behandla sin betongskiva med ättika.


Behandla betongbord utomhus

Detta kommer att tvätta bort talket. Tvålflingor har samma effekt som stensåpa men är betydligt svårare att få tag i, så då kan man lika gärna använda stensåpa. Späd ut såpan enligt anvisning på förpackningen.


Behandling med såpa går till så här: 1. Blöt ner hela ytan med såpa-blandningen och använd då en luddfri trasa. Blanda egen snabbtorkande betong? Slipning av betongvägg?


Hur avjämna betonggolvet? Fynda möbler och indredning till rea-priser hos Chilli. Gör årets bästa fyn köp online nu! Vi ytbehandlar en träbänkskiva med putsbruk och Betongakryl.


Ytbehandlingen vi använder blir både vattentät och fläcksäker. Här finns produkterna som används.


I vardagsrummet har man inte lika stora krav på täthet som i köket men den skall kunna stå mot. Den ligger helt öppen utomhus. Det är riktigt roligt att gjuta med färgad betong.


Du kan behandla betongytan med olja eller lack. Båda varianterna gör ytan en.


En putsad vägg grundas med Grundningsbruk A och byggs upp i putsskiktet med ett kalkcementbruk t. Vid alla lagningar på lättbetong ska tillverkarens rekommendationer följas. Oftast innebär det att ett lågalkaliskt bruk ska användas. Min bänkskiva i betong var jämn i färgen i början, men under årens lopp har jag behandlat den, genom att emellan åt sandpappra ned den och lägga lack i 2-omgångar och sedan topper ovanpå.


Här hittar ni Svetrends populära betongbord ! Ytan på borden är slipade, polerade och bearbetade i flera steg, vilket gör att ytan är mycket tåligare än obehandla rå betong. Värt att notera är att inget betongbord är det andra likt.


Betongskivorna ligger emballerade på en pall och underredet bredvid. Lim medföljer bordet och detta dras i en linje på hela underredet, därefter placeras betongskivorna på underredet.


Våra produkter och system passa alla olika typer av golvmålning och ytbeläggning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.