måndag 20 mars 2017

Belysning cykel lag

Vi har ett enormt utbud av cykelbelysningar från välkända kvalitetsvarumärken. Bra priser - och världens enklaste prisgaranti. Framlampor till din cykel. Baklampor till din cykel.


Paket med både fram- och baklampa. Tysk ingenjörskonst. Otroligt prisvärd belysning. Stort utbud av belysning. Handla belysning och mycket annat hos Cellbes. Enligt lag måste en cykel alltid ha. Belysning och reflexer krävs bara vid färd under mörker. Cykel som leds av gående eller vid färd dagtid omfattas inte av kraven. Vid cykelfärd under mörker måste alltid en cykel enligt lag ha en lykta baktill som kan visa rött ljus bakåt.


Belysning cykel lag

Cykeln ska även ha en strålkastare framtill som kan ge vitt eller gult ljus med en ljusstyrka som gör att cykeln kan framföras på ett tryggt sätt. Dina reflexer på cykeln ska enligt lagen : § Cykel ska vid färd i mörker ha reflexanordning baktill, framtill och på sidan som uppfyller kraven i och §. Reflexanordning baktill ska vid färd i mörker finnas även på tillkopplad sidvagn och på tillkopplad cykelkärra, om baklykta saknas på kärran.


Låt oss börja med att titta vad som gäller för cykellysen enligt svensk lag. Cyklar du i mörker så ska cykeln ha: En strålkastare fram med vitt eller gult ljus med ljusstyrka så att du på ett tryggt sätt kan cykla i mörker, eller en framlykta med fast vitt eller gult ljus som kan ses från 3meter.


Belysning cykel lag

För enligt lag måste en cykel ALLTID ha både ringklocka och bromsar – och i mörker är det krav på belysning och reflexer. Cykeln ska då ha en röd lykta baktill och en vit eller gul strålkastare fram, samt röd reflex baktill, en vit reflex reflex fram samt vit eller orangegul reflex åt sidan.


Vi har cykellampor i en mängd varianter: strålkastare som lyser med ett fast, starkt sken eller de som blinkar för att synas och få uppmärksamhet. Satsa på LED om du vill att batterierna ska räcka längre.


Belysning cykel lag

Med rejält ljus i både fram- och baklampa är du bra rustad när du ska ge dig ut på cykeln. Godkänd enligt lag Svensk lag säger att du måste ha belysning när du cyklar i mörker. Dessutom ställs en del krav på hur lampan skall fungera. Med detta filter kan du enkelt filtrera fram de lampor som är godkända enligt lagen.


Klicka här om du vill läsa mer om hur de exakta kraven ser ut. Utrustningskrav: ringklocka, broms, belysning och reflexer. Krav om reflex och belysning. För cykel som leds, eller vid färd dagtid gäller inte kraven.


Galet snabba leveranser från svenskt lager. Fin och behaglig belysning. Säkra och snabba betalningar.


Ja, man kan klassa en cykel som tävlingsfordon, men då får den inte framföras annat än på tävlingar. Förutom att göra så att bilar upptäcker dig, underlättar bra belysning samspelet med andra cyklister och med fotgängare, och kan ibland även behövas för att belysa vägbanan.


En baklampa för stadscyklisten med tre dioder som passar alla cyklar. Med ett praktiskt fäste monteras lampan utan verktyg. Brinntid: 1h med fast ljus.


Något du också ska tänka på när du köper belysning är om du kommer att ta av och på belysningen varje gång du cyklar, då bör du framför allt välja en lampa med enkel montering. Kommer belysningen att sitta kvar på cykeln eller om du ska köpa en kraftigare framlampa bör du titta mer på batterikapaciteten så att du inte behöver ta lös belysningen och ladda eller byta. När du cyklar i mörker är det viktigt för din säkerhet att ha godkänd belysning.


Vi har cykelbelysning med effektiv LED-teknik som förlänger batteritiden och ger ett skarpt sken. Söker du en riktigt stark cykellampa med stor ljusbild för terrängcykling i mörker? Vad säger lagen om belysning och reflexer ? Baktill på cykeln ska det finnas en lampa som visar rött ljus och den skall tydligt synas på ett avstånd av 3meter. Det är tillåtet att ha en blinkande baklampa på din cykel om den blinkar minst 2gånger per minut.


En lampa baktill med rött ljus som syns på 3meters håll. En vit reflex framtill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.