torsdag 23 juli 2020

Världens största råtta

Hos Skadedjursbutiken hittar du allt mot Råttor och Möss. Vi vet vad som fungerar! Sveriges ledande butik mot Råttor och Möss. Beställ före 15:skickas samma dag!


Den enorma gnagaren hittades i en skobutik i New York. Nu tvistar de lärde – är det världens största kloakråtta? Tveksamt, säger svenske experten Jan Jungerstam.


Bilden nedan visar världens största råtta : Det kallas Bosavi ullråttan, även om namnet är tillfälligt och för närvarande inte godkänt som ett vetenskapligt. Den 3centimeter stora råttan fick familjens katt att lägga benen på ryggen.


Världens största råtta

Gnagaren skapade kaos när den plötsligt rusade fram ur soppåsen. Jag hoppade upp på köksbordet, säger. Världens största råtta – en sällskaplig gynnare. Det låter skräckinjagande, men faktum är att den nyupptäckta inte själv räds.


Ett par av världens största råttor, som kan väga över två och ett halvt kilo, har flyttat in på Parken Zoo i Eskilstuna. På Papua, New Guinea har man upptäckt världens presumtivt största råtta.


Besten vägde kring kg och stor som en katt. Med sina centimeter är råttan en av världens största i sitt slag. Honornas spenar är fördelade på hela buken, från bröstet till anus. Råttor har inga svettkörtlar, värmeregleringen sker vid dessa kroppsdelar som saknar hår.


Världens största råtta

Råttor når en kroppslängd (utan svans) mellan och centimeter. Det finns större storleks- och viktskillnader mellan de olika arterna. Grå stor råtta centimeter.


Pasyuk stammen kan nå en storlek på centimeter, och längden på svansen är cm. I naturen bor dessa råttor nära dammarna. På vintern föredrar de att placeras i mänskliga byggnader.


Följ med på en resa till ett rike med sina egna floder, djungler, djurliv och stränder Grottan Son Doong ligger i en nationalpark i Vietnam, nära gränsen till Laos och mil söder om huvudstaden Hanoi. De största arterna av krokodiler är väldigt farliga för människor och bland de få djur i världen som ser människan som ett byte.


Den exakta siffran på hur många som dödas av krokodiler varje år är svår att veta eftersom de flesta områden där människor kommer i kontakt med krokodiler är svårtillgängliga, fattiga eller ligger i oroliga länder. En sån liten raring! Det var en brittisk expedition, utsänd av BBC, som nyligen upptäckte det som beskrivs som världens största råtta.


Följden blev att råttor och möss ökade explosionsartat. Eftersom högerpartiet har sin vagga på Östermalm beslöt styrelsen att det var dags att, som tack för gammalt stö sköta renhållningen. Sidan för dig som är intresserad av råttor. Fyndet gjordes på Papua Nya Guinea.


Världens största råtta

Till stor del beror det på hur mycket råttan har blivit präglad av dig, den kanske tror att den har blivit din artfrände, och ser råttor som sin fiende. Möss är ungefär centimeter, medan råttor är omkring centimeter (svans ej inräknad). Råttan är ungefär dubbelt så stor som musen. Möss väger också betydligt mindre.


Möss äter gärna sä växter och fröer, medan råttor föredrar animalisk föda. Storleken är den största skillnaden. Ju större näsa desto bättre – det är i alla fall vad som gäller i näsapornas värld.


Det är högst tveksamt om en liknande snok på en karl skulle gå hem hos damerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.