fredag 13 december 2019

Måla utomhus grader

Få anbud online från seriösa lokala målare. Helt kostnadsfritt. Den bästa tiden för målning av snickerier utomhus är från slutet av april till slutet av september.


Utomhusfärg fungerar bäst i måttlig luftfuktighet och temperaturer mellan och grader. Det ska helst inte ha regnat på en vecka när du börjar måla. Kom ihåg att träets fukthalt ska vara maximalt procent. Då fungerar de flesta färger som bäst, både när de stryks ut och när de ska torka.


När du ska måla om huset utomhus är du oftast inte bara beroende av tid utan i hög grad också av årstid och väderlek. Om du målar i ”fel” slags väder blir resultatet inte bra, oavsett hur noggrann du än är och hur mycket tid du än lägger ner. Med dessa förhållanden fungerar de flesta färger som bäst. Tänk också på att ytan du målar på måste vara torr!


Fukten i träet får inte överstiga 16%. Du kan låna en fuktmätare hos färghandlaren om du är osäker. Gör det själv: Så fixar du dina fönster i tio steg.


Så ofta behöver du måla om ditt hus. Guide: Allt du behöver veta innan du ska måla om huset. Väder och snickerier: Då är det bäst att måla utomhus. En grundregel vid utomhusmålning är att temperaturen inte ska understiga 7-grader vid något tillfälle på dygnet.


Måla utomhus grader

En period med torr väderlek och jämn temperatur är alltid att föredra, i synnerhet om du har ett större måleriprojekt. Understiger temperaturen grader kan i värsta fall om ytan inte hunnit torka tillräckligt frysa på ytan och då behöva tagas bort från ytan.


De torktider som för våra produkter anges är vid optimal förutsättning grader och max 50% luftfuktighet. Om temperaturen istället är ca grader så får man dubblera torktiden. Bäst är att måla i skugga eller när det är molnigt. Undvik direkt solljus när du målar.


Låt torka i tio timmar innan du målar nästa lager. De bästa betingelserna för målning utomhus är när det är varmt i luften och temperaturen är konstant under hela torkningsprocessen.


För att kunna måla utomhus måste det som lägst vara grader varmt under hela dygnet. Tänk på att du inte kan stänga dörren förrän den torkar helt och ju lägre temperatur desto längre torktid. Så målar du dina snickerier utomhus – steg för steg. Det är skillnad på att måla inomhus och utomhus.


Måla utomhus grader

När du arbetar med träskydd under öppen himmel finns det flera misstag du kan begå. Se här vad som kan gå fel – och hur du gör rätt. Frågan om det finns temperaturer eller fuktighet i luften som bör undvikas vid målning, så brukar man undvika minusgrader. Fuktig luft brukar inte spela någon större roll, så länge ytan som skall målas är någorlunda torr.


Vilka temperaturer och fukttillstånd som är olämpliga brukar anges av tillverkaren av färgen. Stryk ut färgen med långa cirkelrunda rörelser. Väntar du med att måla tills lockläkten är uppspikad kommer omålade skarvar att synas när träet krymper. Måla om träfasaden ? Innan det är dags att sätta fast lockläkten bör man montera knutbrädor, fönster- och dörrfoder.


Enklast är att måla dem innan upp. Här får du värdefulla tips när du ska måla om en träfasad. Du hittar även beskrivning och instruktioner om hur du målar om träfasaden.


Måla utomhus grader

När alla bottenbrädor är uppe är det dags att måla fasaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.