fredag 13 december 2019

Länspump båt

En länspumps vanligaste jobb är att tömma båten på slagvatten. Den har sällan så stor kapacitet att den gör någon större nytta vid en större läcka efter t. Länspumpar finns i ett antal olika utföranden.


Vanligast är helt manuella kolv eller membranpumpar och små elektriska pumpar som används mest till att länsa mindre båtar med. Elektriska och manuella länspumpar.

Vi har pumparna till båten hos Biltema! Nedsänkbar, helt vattentät, länspump med korrosionsbeständigt hölje av ABS-plast. Kayoba Marine Accessories manuella länspump är en kompakt membranpump som kan pumpa upp till liter per minut.


Mycket användarvänlig länspump med automatisk pumpfunktion, som aktiverar pumpen när vattnet stiger över nivåbrytaren. Detta gör att pumpen kan pumpa ut överflödigt kölvatten även när båten är obemannad.


Tillverkad av slagkraftig ABS-plast. Varje år publiceras nummer.

För att slippa åka och ösa båten titt och tätt i detta sköna sommarväder så vill jag sätta in en länspump i min öppna båt. Har kollat av maknaden, men det finns ingenting som verkar ens i närheten av vettigt. För att det skall fungera måste det ju vara lågt så att det inte sticker upp för mycket. Nu har jag tröttnat på att ösa båten så i helgen gick jag och köpte min en länspump med inbyggd nivåvakt på Biltema tillsammans med strömbrytare (3-stegs).


Provade koppla in den igår men det gick sådär. Jag fick igång pumpen (manuellt) men inte automatiskt så jag behöver lite råd om inkopplingen. Med pumpa läns menas att tömma ett fartyg på vatten i skrovet. Motorpumpar kan vara av typ kolvpump eller centrifugalpump.


Ett alternativ i mindre båtar är självläns eller öskar. Låt solen ösa båten, Sol-länspumpen SL-gör jobbet åt dig. Sluta oroa dig för om båten blir full med vatten. Så fort det ljusnar på himlen efter en regnskur pumpar sol-länspumpen ut vattnet helt automatiskt.


Nästan som självläns, mm regn töms automatiskt varje timma. Johnson högklassig länspump L450. Med den nya kopplingen förhindras problem som kunde uppstå av att slangen spänns för mycket.

Levereras med både rak och graders Dura Port –koppling. En manuell länspump - eller handpump - säkrar att du kan tömma båten för vatten, även om din elutrustning inte fungerar. Pumpen har enkel Dura Port -koppling. Så även om du kanske har en elektrisk länspump ombor bör du alltid försäkra dig med en manuell länspump - för säkerhets skull.


Snabba båtar med öppen förarplats bör ha säkerhetskontakt som stoppar motorn om föraren faller inombords eller över bord. Rule länspump RM800B. Utan separat nivåvakt. Anslutning 19mm, 12V, Höjd 114mm.


Du hittar pumparna till båten hos Biltema! Med Länsman sparar du både tid och pengar. Det är en liten, miljövänlig och effektiv investering som gör stor skillna dygnet runt. Automatisk länspump SPARA pengar genom att jämföra priser på modeller Läs omdömen och experttester - Gör ett bättre köp idag hos PriceRunner!


En bra länspump är en god investering som säkerställen att båten flyter trots regn. Klicka på : Köp sedan hamnar din vara i varukorgen uppe till höger, när du handlat färdigt klickar du på : Till kassan. Följ sedan anvisningarna i kassan, för mer info se köpvillkor uppe till vänster på sidan. Clas Ohlson lämnar alltid minst års garanti.


Vi är stolta över våra produkter och det är viktigt för oss att du som kund blir nöjd. Därför lämnar vi års garanti på de allra flesta av våra produkter förutom varor av förbrukningskaraktär, och i vissa fall lämnar vi upp till hela års garanti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.