torsdag 3 oktober 2019

Krukväxter inomhus

Handla enkelt och tryggt hos oss. Hos Byggshop kan du köpa premiumvaror till hus, hem och trädgård till grymma priser. Brett sortiment, kända varumärken. Upptäck orkidéernas värld.


Förr ansåg vi att orkidéer var ömtåliga växter som krävde regnskogsklimat inomhus för att trivas.

Men nu vet vi att få krukväxter är så lättskötta och de trivs alldeles utmärkt i våra bostäder som håller rumstemperatur året om. Visa fler idéer om krukväxter, växter, blommor. Här listar vi krukväxter som klarar sig även hemma hos de som gillar grönt men inte orkar lägga ned så mycket tid på sina blommor. Ett tips är att ha ett förinställt alarm på telefonen, som påminner dig om att vattna krukväxterna.


Passa även på att fråga floristerna i blomsterbutiken för expertråd. Många av de krukväxter som var populära förr gillar vi fortfarande.


De flesta krukväxterna, som orkidé, murgröna, fikus och fredskalla kommer från varmare områden, och och det gör att de trivs i vår rumstemperatur på omkring grader. Här kan du se ett urval av vanliga krukväxter.

Tillbaka till Alla växter. För att läsa om en växt, klicka på namnet. Bilderna är avsedda som identifieringshjälp.


För en säker identifiering av en okänd växt kan man t. Växter inom samma art kan variera i färg och form. Så sköter du om dina krukväxter – bra tips Vattna krukväxterna på rätt sätt.


Hur ofta och när du vattnar dina krukväxter har stor betydelse. En viktig regel är att inte övervattna dina krukväxter så det blir överblivet vatten i krukan. Ju varmare temperatur du har inomhus desto oftare måste du vattna dina krukväxter. Tio säkra kort för nybörjaren eller dig som vill göra annat än pyssla med krukväxter.


Dessa fönsterbrädans hårdingar dukar inte under för torka eller ljusbrist. Silverkallor eller silverkallasläktet är ett växtsläkte inom familjen kallaväxter.


Den tål till och med att stå långt inne i ett rum eller i hallen nästan helt utan ljus. Köp krukväxter hos oss på Bygghemma och gör en investering för ditt hem.


Tänk på att växterna kan passa in nästan precis överallt när du inreder med dem och inte bara på fönsterbrädan. Att låta dem hänga från amplar ger ett dekorativt och ombonat intryck, eller att låta en stor golvväxt fylla upp ett tomt hörn.


Med växter kan man sätta sin prägel i sitt hem, men även andras genom att beställa det som Blommogram och ge bort till nära och kära.

Krukväxter för alla hem - Beställ växter med hemleverans. Varför ska man hålla krukväxter. Anledningarna till att hålla levande krukväxter inomhus är många. De gör ditt hem mitt hemtrevligt, ger en lugnare miljö, hjälper till att rena luften och ta bort gifter samt mycket mer.


Oavsett hur oerfaren du är finns det plantor som är lämpliga för dig och ditt hem. Om man vill få sådana komplicerade växter att sätta frö när de hålls som krukväxter inomhus kan det krävas en särskild teknik när man penslar blommorna. Idag hålls växtarter från hela världen som blommande växter i våra hem och det är därför svårt att ge några generella skötselråd som passar alla sorters blommor. Växter gör nytta också genom att rena och fukta luften inomhus.


Fukt bra vid datorn. Ge krukväxterna kärlek. Växter är levande och bör skötas med kärlek och omsorg för att må bra.


Det viktigaste att tänka på när du får hem din nya växt är att den får en passande plats med lagom mycket ljus för just den sorten. Vatten är också nödvändigt för växtens överlevnad. Känn igen bladlöss på krukväxter.


De suger växtsaft och föredrar späda skott och knoppar varför man hittar dem på plantans yngre delar som deformeras. Sitter ofta på bladens undersida. Bladlöss har klibbig, söt avföring som ibland är första tecknet.


Att upptäcka att ens krukväxter på fönsterbrädan angripits av ohyra är inte roligt. Det känns ofta ofräscht att ha massa små kryp inomhus, och dina växter kan dessutom bli förstörda.


Johan Orre arbetar som hortonom och talesperson på Plantagen, och är expert på växter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.