fredag 6 september 2019

Koppla telejack rätt

Sätt ena ledaren i den övre utgående högra kontakten och den andra ledaren i den övre utgående vänstra kontakten. Se bild nedan hur det ska se ut när du kopplat in på rätt sätt. Skruva fast fästet på telejacket igen.


Kontrollera vilka kablar som hör ihop. Det andra paret, det som leder vidare till nästa telejack, ska kopplas till de övre skruvarna. Om du hör en kopplingston har du kopplat rätt.


Koppla in en telefon i jacket när du är klar. Båda telefonerna måste ha mitt stiftet i plast på anslutningskontakten kvar och får inte vara byglade (ihop-kopplade) mellan inkommande och utgående stift. Uttagen måste också vara seriekopplade.


Koppla telejack rätt

Inkommande par kopplas på de nedre skruvarna i jacket. Egentligen är det skit samma om du branschvänder men precis som föregående talare säger så är vit ledare på och blå ledare på det som är mest rätt. Så om du inväntar ADSL-inkoppling och vill förbereda så kan du koppla vit-blått par på de nedre stiften. Problem att koppla in router!


Telejack i väggen, måste koppla rätt, någon som. Det gör du genom att koppla in delningsdosan i det första telejacket samt i två av kontakterna på din router. Grå kontakt till grått uttag markerat med DSL. Grön kontakt till grönt uttag markerat med 1. Det första steget är att koppla ur den inkommande telefonledningen till ditt hus.


Det är inkopplat till ditt första telejack, på de nedre anslutningarna. Kopplar du inte bort den inkommande telefonledningen kan du få problem med att få din telefon. Ett forum för övriga diskussioner om hårdvara, såsom mobiltelefoner, tv-apparater, htpc och annan hemelektronik. Jag har ett telejack jag ska koppla in för att få adsl hemma.


Uifrån kommer vit, blå, lila turkos. Jacket jag hittade är numrerat till och 2. Nätverk och uppkoppling,rh:sweclockers. Ett telefonjack ska vara seriekopplat för att fungera korrekt.


Tjena, Nu är jag lite förvirrad. Ja den måste kopplas i första jacket eftersom de stör ut varandra annars.


Koppla telejack rätt

Modemets splitter (Teleplugg) skall kopplas till det första inkommande telefonjacket där du bor. Alltså det telefonjack som bryter resterande.


DSL-uttag uttag för att koppla samman modemet med första telejacket via en splitter och telefonikabel (rj 11). Här visas telejacket när det är rätt kopplat.


De inkommande ledningarna från telestationen eller. En lite mindre anslutning (RJ11) som kopplas till telefonlinjen och en lite större (RJ45). Diskussioner › Datorcentralen Cachad okt.


Så här kopplar du in bredband och bredbandstelefoni från Telia. Starta modemet genom att trycka på ON-knappen. Nu ska lamporna lysa. Vänta i minuter medan modemet hämtar rätt inställningar.


Koppla telejack rätt

Nu kan du ringa och surfa. Om en mångledare är uppskalad och ledarna separerade kan det vara svårt att se de olika paren. Skarva ihop de med två ledare i den nya kabeln.


Fäst de två ledarna i de undre kontakterna i det nya jacket i datorrummet. Ta det andra paret ledare och fäst i de övre kontakterna i datorrummets jack. Då känner telestationen av detta och kopplar fram samtalet. När luren läggs på, känner telestationen likaledes av detta och kopplar ner samtalet efter en kort fördröjning.


Fördröjningen gör det möjligt att lägga på en telefonapparat och inom ett par sekunders tid byta till en annan telefonapparat utan att samtalet har kopplats ner. Välj rätt nätverk och logga in med lösenord om det behövs.


Föredrar du att köra trådlöst går du till den enhet som ska kopplas upp och letar upp verktyget för trådlöst nätverk. Har du en Windows-dator klickar du på ikonen nere till höger. Tror icke, de är i ett rätt så svalt rum i källaren.


Nej, inte trådlöst. Har inte provat det på länge, men jag provade det en gång när det hände i stort sett varannan minut och då var det inga problem alls, inga nedkopplingar eller nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.